Το συγκινητικό «αντίο» του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη στον πατέρα του

Δημοσιεύθηκε στις

Δύσκολες στιγμές περνά ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του

Ο κ. Θεοχάρης, με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστή την απώλεια του πατέρα του.


«Δεν άντεξες άλλο. Πήγες να βρεις τη Γιωργίτσα σου που τόσο σου έλειψε. Ποιητής εσύ ο άρχοντας του ορθολογισμού &της ψυχραιμίας. Που μου τα έδωσες ακέραια. Φεύγεις & παίρνεις τα πρώτα μου χρόνια μαζί σου. Μένω & σε κρατώ μέσα μου για πάντα. Αντίο, φίλα μου τη μαμά» με αυτά τα τρυφερά λόγια και τέσσερις φωτογραφίες, ο υπουργός Τουρισμού αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του πατέρα.

Το συγκινητικό «αντίο» του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη στον πατέρα του

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Τουρισμού:

Στη μακροσκελή του ανάρτηση στο Facebook θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια, και όλα όσα του άλεθε ο μπαμπάς του.

"Αρκουδάκι μου,
Δεν άντεξες άλλο. Πήγες να βρεις τη Γιωργίτσα σου που τόσο σου έλειψε. Μόλις προχθές βρήκαμε το ποίημα που έγραψες για αυτήν.
Ποιητής εσύ ο άρχοντας του ορθολογισμού και της ψυχραιμίας. Που μου τα έδωσες ακέραια.

Έμαθα τόσα κοντά σου. Να διαβάζω. Όχι γιατί με διάβαζες. Αυτό το έκανε η μαμά με επίμονη στοργή. Αλλά γιατί έφευγες χαράματα για το νοσοκομείο και γύριζες σκοτάδι μετά το ιατρείο να κάτσεις να διαβάσεις για το διδακτορικό σου πρώτα, για τις μεταφράσεις ιατρικών βιβλίων μετά όταν και η κάθε δραχμή μετρούσε. Με το παραδειγμά σου.
Να μην το βάζω κάτω στις αναποδιές. Έχει πολλές η ζωή εξάλλου.
Να μου αρέσει η χειρονακτική εργασία. Σκάβαμε μαζί παιδιά και γονείς να φυτέψουμε τον κήπο μας κάθε Σαββατοκύριακο στο κτήμα.

Να γράφω. Όταν ψαχούλευα το δωμάτιό σας να βρω θησαυρούς το ήξερες. Έβαλες ένα μικρό σημειωματάριο που άνοιξα με μια επιστολή σε μένα. Ακόμη τη θυμάμαι ήμουν δεν ήμουν δέκα χρόνων. «Δε θα σου πω ποτέ να μην καπνίσεις ή να μην πίνεις υπερβολικά. Ελπίζω να σου έχω δώσει τα εφόδια, την κρίση, την αντίληψη να πάρεις μόνος σου τις σωστές αποφάσεις για σένα». Ναι. Τις πήρα.

Να μην ανέχομαι το άδικο, να μην κρατώ κακία... τόσα και τόσα δύσκολα να τα τηρείς κάθε μέρα.
Ποίηση γεννά ο πόνος λοιπόν. Ίσως. Πρέπει να το έχεις μέσα σου όμως. Το ήξερα πως το έχεις μέσα σου. Ξέρεις πως; Από το πώς κούρευες το γκαζόν. Εγώ πάνω κάτω άντε και τετράγωνα από έξω προς το κέντρο. Εσύ όταν την έπιανες τη μηχανή έφευγες δεξιά αριστερά σαν να μην υπήρχε σχέδιο, με μόνο οδηγό τη φαντασία.
Φεύγεις και παίρνεις τα πρώτα μου χρόνια μαζί σου. Μένω και σε κρατώ μέσα μου για πάντα.
Αντίο, φίλα μου τη μαμά".

Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού προχώρησε σε μια φιλανθρωπία για τα παιδιά. Όπως έγραψε επιθυμία της οικογένειας είναι να κατατεθούν δωρεές αντί στεφάνων.
για τα Γενναία Παιδιά με Αναπηρία της ΕΛΕΠΑΠ.
Αριθμοί Λογαριασμού ΕΛΕΠΑΠ:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ:
1270000012700266112
IBAN GR6201101270000012700266112
ALPHA BANK:
115002002018617
GR0501401150115002002018617 ALPHA BANK
Τηλ.Επικοινωνίας ΕΛΕΠΑΠ: 210 7254726