Το παιδί Λέων: Τα χαρακτηριστικά του και ποιο επάγγελμα του ταιριάζει

Δημοσιεύθηκε στις

Στοιχείο: Φωτιά
Ποιότητα: Σταθερό
Κυβερνήτης: Ήλιος
Πολύτιμος λίθος: Ρουμπίνι, Σαρδόνυξ

Από την Γιώτα Ανδρεάδου 


Γενέθλια: 23.7 - 23.8

Επαγγέλματα που τους ταιριάζουν: ηθοποιός, καλλιτέχνης, οτιδήποτε έχει να κάνει με φώτα και λάμψη, δάσκαλος, νηπιαγωγός, γυμναστής, αθλητής, οτιδήποτε δημιουργικό, ό,τι έχει να κάνει με επιχειρήσεις, κοσμηματοπώλης, σύμβουλος σχέσεων, να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα.

Τα γενέθλια του ζωδίου ξεκινούν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν ο Ήλιος, ο κυβερνήτης τους, μας χαρίζει στο μέγιστο την θέρμη, το φώς και την λάμψη του. Γιαυτό και οι περισσότεροι Λέοντες είναι επίσης προικισμένοι με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο Ήλιος, είναι αυτός που τους γεμίζει με ενέργεια, αυτοπεποίθηση και τους κάνει να νιώθουν αυτόφωτοι, αλλά και το κέντρο του σύμπαντος. Είναι άνθρωποι με “ζεστή” καρδιά, γενναιόδωροι, δημιουργικοί και ό,τι κάνουν, φροντίζουν να το κάνουν με πάθος. Αυτό όμως που θα κάνουν, επιθυμούν να έχει αποδοχή και να το θαυμάζουν οι άλλοι. Τους αρέσει να σκορπίζουν γύρω τους χαρά, λάμψη και να προσθέτουν ενέργεια και χρώμα στην ζωή! Ως ένα από τα ζώδια της φωτιάς, τους χαρακτηρίζει έντονα το θάρρος, η αισιοδοξία (είναι αρκετά περήφανοι για να μεμψιμοιρούν), ο δυναμισμός και ο ενθουσιασμός. Ταυτόχρονα όμως, ανήκουν και στον σταθερό σταυρό των ζωδίων, άρα αυτό τους κάνει αυτομάτως και λίγακι πιο σταθερούς και πεισματάρηδες, σε σχέση με τα άλλα δύο ζώδια της φωτιάς (Κριός, Τοξότης). Στις φλέβες τους κυλάει, κατά κάποιο τρόπο, „γαλάζιο” αίμα, γιατί είναι και νιώθουν οι Βασιλιάδες του ζωδιακού. Όπως άλλωστε και το σύμβολό τους, δηλαδή το Λιοντάρι! Δυνατό και περήφανο, αποτελεί έναν άξιο αρχηγό της αγέλης! Ένας γνήσιος Λέων, θέλει και επιδιώκει την προσοχή των άλλων. Για να λειτουργήσει η οποιαδήποτε σχέση μαζί τους, θα πρέπει να νιώθουν πως λαμβάνουν στο απόλυτο προσοχή και θαυμασμό! Θέλουν να τους ακολουθούν τα πλήθη! Να έχουν «ρεύμα»! Βασικά, ήρθαν για να ξεχωρίσουν και να κυριαρχήσουν! Και εδώ στηρίζονται και κάποιες από τις σκοτεινές τους πλευρές, όπως για παράδειγμα ο εγωκεντρισμός, η υπερβολή και οι χειριστικές συμπεριφορές, που ίσως κατά καιρούς να εκδηλώνουν. Είναι γοητευτικές προσωπικότητες και σίγουροι για τον εαυτό τους. Έχουν αίσθηση του χιούμορ, θέλουν να περνάνε καλά και αγαπούν το παιχνίδι, ακόμη και ως ενήλικες. Άλλωστε, είναι ένα από τα ζώδια που έχει γενικά πολύ καλή επαφή με τα παιδιά και την διασκεδαστική, ευχάριστη πλευρά της ζωής.

Το παιδί Λέων: Τα χαρακτηριστικά του και ποιο επάγγελμα του ταιριάζει

Πως να του συμπεριφέρεστε

Εάν το παιδί σας λοιπόν, ανήκει στο ζώδιο αυτό, αφήστε το να παίξει ελεύθερα και να χαρεί τον Ήλιο που τόσο αγαπάει. Παίξτε και εσείς μαζί του και δημιουργήστε ευχάριστες στιγμές. Είναι ζωτικής σημασίας για τον μικρό Λέοντα, ένα όμορφο κλίμα καθώς και η παρουσία ανθρώπων δίπλα του. Είναι ένα εξωστρεφές παιδί και χρειάζεται φίλους και παρέες για να νιώθει καλά και να περνάει όμορφα. Πιθανότατα, θα έχετε να κάνετε με ένα πληθωρικό παιδί, που δεν του αρέσει καθόλου να το αγνοούν ή να περνά απαρατήρητο! Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα βρεί τους τρόπους για να κερδίσει την προσοχή. Δείξτε του λοιπόν, πως έχει όλη την αφοσίωσή σας. Αφήστε την έντονη προσωπικότητά του να λάμψει όπως της πρέπει! Γιατί σε έναν Λέων αξίζει μόνο ο πρωταγωνιστικός ρόλος. Επειδή σαν άνθρωποι είναι πολυτάλαντοι, δώστε την ευκαιρία στο παιδί αυτό, να δοκιμάσει διάφορα πράγματα για να καταλάβει τι είναι αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Μπορεί να εκδηλώσει καλλιτεχνικές τάσεις, έφεση στα σπορ, αγάπη για ένα συγκεκριμένο χόμπι ή όλα αυτά μαζί. Η ρουτίνα άλλωστε δεν τους πηγαίνει ιδιαίτερα. Προτιμούν την κίνηση. Θέλουν να
εμπλέκονται στην ζωή, να ανακαλύπτουν δυνατότητες, να δημιουργούν και τελικά να αποδεικνύουν στον εαυτό τους, αλλά και στους γύρω τους, πόσο καλά τα κατάφεραν! Επίσης, επιβραβεύστε τις προσπάθειές του, μιλήστε μαζί του με ευχάριστο τρόπο και προσθέστε στις κουβέντες σας μια έξτρα δόση χιούμορ. Στο δωμάτιό του επιλέξτε μια έντονη, υπερβολική και πολύχρωμη διακόσμηση. Αγαπούν τα καλοφτιαγμένα, φανταχτερά πράγματα καθώς και την πολυτέλεια. Οτιδήποτε κάνουν, το κάνουν στον υπερθετικό βαθμό. Και οτιδήποτε έχουν, το έχουν σε πλεόνασμα. Οπότε δείξτε στο παιδάκι αυτό, την αφθονία γύρω του. Και αν δεν υπάρχει, βρείτε τούς τρόπους για να την δημιουργήσει. Η δημιουργία άλλωστε, είναι η χαρά τους! Όποια μορφή και αν έχει!

H αστρολόγος Γιώτα Ανδρεάδου

Γιώτα Ανδρεάδου

Αστρολόγος

Mail panagiotaa4@gmail.com

Viber 0049 179496901