Τι οδηγεί ένα παιδί στην παχυσαρκία;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τι οδηγεί ένα παιδί στην παχυσαρκία;

Οι γονείς κλείνουν τα μάτια τους σε μια προβληματική συμπεριφορά του παιδιού ελπίζοντας ότι εκείνη σιωπηλά θα επιλυθεί μόνη της.


Πέραν από τις γονιδιακές καταβολές της παχυσαρκίας, οι συγκρουσιακές ενδοοικογενεικές σχέσεις, η ελλειμματική σχέση του παιδιού με την μητέρα, η δυσαρμονία της δεύτερης με το σώμα της και τα διατροφικά λάθη της οικογένειας που το παιδί μιμείται και αναπαράγει (παράλειψη γευμάτων, κακές διατροφικές συνήθειες των γονιών, επιβράβευση μέσω του φαγητού, εμμονή να ταΐζουμε τα παιδιά μας υπερβολικά στο όνομα μιας υπέρτατης υγείας και ευημερίας) είναι κεντρικά.

Να τρώτε ήρεμα και με συνοχή όλη η οικογένεια μαζί με άξονα τα υγιεινά γεύματα. Αποφύγετε τους ανθυγιεινούς πειρασμούς στο σπίτι ή το παιδί να βλέπει τηλεόραση ή να παίζει όταν τρώει.

Μιλήστε της για οφέλη της υγιεινής διατροφής και για τους κινδύνους της παχυσαρκίας (αυξημένη πίεση, χοληστερίνη χαμηλή αυτοεκτίμηση, κοινωνική απομόνωση). Κινητοποιήστε την αθλείται συστηματικά. Είναι σημαντικό να υπάρχει επίβλεψη από παιδίατρο που ειδικεύεται στη θεραπεία της παιδικής παχυσαρκίας.

ΠΗΓΗ: tanea.gr