Συγκλονισμένη η Ν. Κεραμέως με τη δολοφονία της δασκάλας στη Ρόδο - Το μήνυμα στους γονείς

Δημοσιεύθηκε στις

Συγκλονισμένη είναι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, από την άγρια δολοφονία της Δώρας, the 32χρονης δασκάλας στη Ρόδο, από τον πρώην σύντροφο της. Πρόκειται για το 11ο θύμα μέσα σε μόλις εννέα μήνες. Για την ένατη γυναίκα, που βρίσκει τραγικό θάνατο από έναν άνδρα, ο οποίος θεώρησε ότι ήταν κτήμα του. Η Δώρα έκανε αυτό που έπρεπε, μόλις αντιλήφθηκε κακοποιητική συμπεριφορά. Τον χώρισε, ωστόσο αυτό δεν της έσωσε τη ζωή...

Η Νίκη Κεραμέως, ως γυναίκα, ως μάνα έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς του γονείς για τη σημαντικότητα της Παιδείας. Αυτή που πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια για να σέβονται και να μην υποτιμούν το άλλο φύλο.

"Άλλη μια νέα γυναίκα, μία εκπαιδευτικός αυτή τη φορά, δολοφονείται. Τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαδοχικά φρικτά εγκλήματα με έναν κοινό παρονομαστή: συντρόφους, νυν ή πρώην, που θεωρούν ότι έχουν εξουσία στα σώματα και τις ζωές των γυναικών που βρέθηκαν στο δρόμο τους. Μπορεί να ακούγεται κοινότοπο, μα παραμένει μεγάλη αλήθεια: όλα ξεκινούν από την Παιδεία, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην κοινωνία. Οφείλουμε όλοι να διδάξουμε στα παιδιά μας τον αλληλοσεβασμό και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης, να μεγαλώσουμε τα αγόρια και τα κορίτσια μας με θάρρος και γνώση για τα όρια και την αξιοπρέπεια, τη δική τους και των άλλων. Για να σταματήσει πια αυτό το φαινόμενο. Για να μην ακούσουμε ξανά για “άλλη μια γυναικοκτονία". Η ελληνική κοινωνία αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνούν - ξανά. Ας είναι η τελευταία φορά".