«Στάσου πλάι μου»: Η Μάρω Θεοδωράκη παρουσίασε το 60ο της παιδικό βιβλίο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

«Αυτό θα είναι το δικό μου ταξίδι.

Κι ο προορισμός … η Αγάπη, η Ελπίδα, η Ισότητα και η Ειρήνη»


Η πολυαγαπημένη συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη παρουσίασε το καινούριο 60ο της βιβλίο για παιδιά «Στάσου πλάι μου» - “Stand by my side”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις LeBee Publications, στον κατάμεστο χώρο του Monk Grapes & Spirits.

Το συντονισμό της υπέροχης αυτής παρουσίασης είχε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ζωή Κρονάκη. Για το βιβλίο καθώς και για το ευαίσθητο θέμα της προσφυγικής κρίσης μίλησαν η Υφυπουργός Πολιτικής και Ασύλου και δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη , η Πρόεδρος της Axion Hellas Αλίκη Δρακούλη και οι ηθοποιοί Αλίνα Κοτσοβούλου, Στάθης Μαντζώρος, Γιάννης Χατζηγεωργίου και Σουζάνα Βαρτάνη οι οποίοι διάβασαν αγαπημένα τους αποσπάσματα.

«Στάσου πλάι μου»: Η Μάρω Θεοδωράκη παρουσίασε το 60ο της παιδικό βιβλίο

Έπειτα από πρωτοβουλία του συγγραφέα και εκδότη Γιώργου Δ. Λεμπέση, μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί για το έργο της της Axion Hellas. Όπως ανέφερε η κα Δρακούλη, Πρόεδρος της Axion Hellas «Αυτό που πραγματικά ωθεί μπροστά όσους ασπάζονται τον εθελοντισμό είναι η επίγνωση πως οι άνθρωποι μόνοι, ο καθένας για τον εαυτό του, δεν μπορούν παρά να ζήσουν μια ζωή μικρή. Ο κόσμος αξίζει μονάχα όταν τον μοιραζόμαστε.»

Παρόντες πλήθος εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς και γέμισαν τον υπέροχο χώρο του Monk Grapes & Spirits, για τη μοναδική αυτή παρουσίαση.

«Στάσου πλάι μου»: Η Μάρω Θεοδωράκη παρουσίασε το 60ο της παιδικό βιβλίο

«ΣΤΑΣΟΥ ΠΛΑΙ ΜΟΥ»

Μάρω Θεοδωράκη

Εικονογράφηση: Μαριλίνα Σκαρπέτα

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Lebee Publications και θα το βρείτε και στο e-shop https://lebeepublications.gr/shop/stasoy-plai-moy/ - www.lebeepublications.gr

Η ιστορία

Με αφορμή την προσφυγική κρίση, ο μικρός μας ήρωας βιώνει μια νέα πραγματικότητα γεμάτη δυνατά συναισθήματα όπως φόβο, θυμό, απόρριψη, νοσταλγία και προσμονή. Μια ξαφνική γνωριμία του με έναν εθελοντή στον καταυλισμό εξελίσσεται σε δυνατή φιλία, η οποία επισφραγίζεται με την αξία της προσφοράς και της ανθρωπιάς. Ο εθελοντής μοιράζεται με το αγόρι τη χαρά και την ελπίδα, κρατώντας ψηλά το ηθικό του. Μια ιστορία που έρχεται να ευαισθητοποιήσει μιλώντας για την πραγματική φιλία.

Το “Στάσου πλάι μου” - “Stand by my side”, ιδιαίτερο και ξεχωριστό, προβάλλει έννοιες όπως η ειρήνη, η ελευθερία και η συμπόρευση μέσα από το πρίσμα του εθελοντισμού. Ένα βιβλίο που εμπνέει καλοσύνη, καθώς τα όνειρα και τα θέλω ενός παιδιού γίνονται ισχυρά.

Για τη συγγραφέα

Είμαι η Μάρω Θεοδωράκη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, περιτριγυρισμένη από ποίηση και μουσική. Κόρη του Γιάννη Θεοδωράκη (ποιητής/δημοσιογράφος) και της Νίτσας Λουλέ (συγγραφέας/δημοσιογράφος) αλλά και ανιψιά του διεθνούς αναγνωρισμένου συνθέτη και στιχουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Σπούδασα πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, αποσπώντας το Δίπλωμα Πιάνου με ομόφωνη ψήφο Άριστα. Σήμερα, ως συγγραφέας, έχω δημιουργήσει περισσότερα από εξήντα βιβλία για παιδιά, με αποσπάσματα που συμπεριλαμβάνονται σε ελληνικά σχολικά βιβλία. Επιπλέον, διδάσκω το μάθημα «Εκμάθηση Φωνής & Ερμηνεία μέσω του Τραγουδιού» σε ελληνικές Σχολές Υποκριτικής από το 1998, ενώ έχω συνθέσει μουσική για πολλά θεατρικά έργα.

Η συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη Μένο Δελιοτζάκη αποτελεί κορυφαία στιγμή της καριέρας μου, με τη σύνθεση μουσικής για το ντοκιμαντέρ «Το σκοτεινό τρυγόνι» να λαμβάνει θετικές κριτικές και να προβάλλεται στην Ελληνική Εθνική Τηλεόραση το 2011.