"Μαθαίνω να παίζω σωστά με τον φίλο μου τον Ήλιο"

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα παιδιά με μουσική και τραγούδια του Ήλιου

"Μαθαίνω να παίζω σωστά με τον φίλο μου τον Ήλιο"


Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, από τις 17:30 έως τις 20:30, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου σε συνεργασία με τον Μελάμπους (Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Μελανώματος), διοργανώνουν ένα ευχάριστο όσο και ενημερωτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο: «Μαθαίνω να παίζω σωστά με τον φίλο μου τον Ήλιο!».

Εθελοντές ειδικοί επιστήμονες (ιατροί, νοσηλευτές, παιδαγωγοί), περιμένουν τους μικρούς μας φίλους και τους γονείς τους για να τους μάθουν πώς μπορούν να χαίρονται τον Ήλιο ακολουθώντας τους κανόνες της σωστής ηλιοπροστασίας.

Μέσα από χαρούμενες δραστηριότητες (Κουκλοθέατρο ηλιοπροστασίας, Δακτυλοκουκλίτσες ηλιοπροστασίας, επιδαπέδια παιχνίδια «Memory ηλιοπροστασίας» και «Το βραβείο του Ήλιου», καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μουσική και τραγούδια του Ήλιου, αλλά και αφήγηση παραμυθιών), μικροί και μεγάλοι θα μυηθούν στα μυστικά της ηλιοπροστασίας, που θα τους βοηθήσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους, το παιχνίδι τους και τις αθλητικές τους δραστηριότητες στον Ήλιο, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την προφύλαξη του δέρματός τους από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB.

Θα μάθουν ακόμα με απλό και ευχάριστο τρόπο για την αυτοεξέταση και τον έγκαιρο εντοπισμό των αλλαγών ενός σπίλου – «ελιάς» του δέρματος, που καθιστούν πιθανή την εξέλιξή του σε μελάνωμα, έτσι ώστε ανεξαρτήτως ηλικίας, ο καθένας να γνωρίζει πότε πρέπει να επισκεφθεί ειδικό γιατρό.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν επίσης και την ενημερωτική ομιλία που αφορά στην ηλιοπροστασία και στην πρόληψη του δερματικού καρκίνου. Η ομιλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Ιατρό κα Κωνσταντίνα Φραγκιά-Τσίβου, M.D., Ph.D, πρόεδρο του Μελάμπους, έχει διάρκεια μία ώρα (19:30 έως 20:30) και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να κατανοήσει την επιστημονική γνώση σχετικά με τους κανόνες της ηλιοπροστασίας και τον τρόπο έγκαιρης διάγνωσης των μεταβολών ύποπτης δερματικής βλάβης με τραγούδι, μουσική και απλό, ευχάριστο τρόπο.

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη, για την ομιλία όμως η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη, λόγω περιορισμένων θέσεων.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου 210 94.69.631-32, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 8:30-15:30).

Δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης στα ως άνω τηλέφωνα ή στο e-mail lib@eugenfound.edu.gr

Πηγή: www.newsbeast.gr