Πότε θα καταργηθούν οι μάσκες στα σχολεία;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Μπορεί να γκρινιάζουμε για τις μάσκες, που έγιναν μέρος της ζωής μας τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι μας προφυλάσσουν από τον κορονοϊό και άλλες ιώσεις.

Περισσότερο από όλους κουράστηκαν οι μικροί μαθητές, καθώς υποχρεούνται να φορούν μάσκες όλες τις ώρες που βρίσκονται στις τάξεις του σχολείου. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να τις αποχωριστούν; Όχι ακόμα απαντούν οι ειδικοί,  που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία.

Όλοι συμφώνησαν πως είναι ακόμη νωρίς να «πετάξουν» οι μαθητές τις μάσκες.

«Στα σχολεία οι μάσκες μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Η τάση είναι να ελευθερώσουμε τα παιδιά από τις μάσκες. Όλοι προσδοκούμε πως θα έχουμε βελτίωση στο μέλλον. Προσωρινά πάντως θα τις κρατήσουμε και από το φθινόπωρο ίσως το έδαφος είναι πιο προετοιμασμένο για να προχωρήσουμε στην άρση των μέτρων», ανέφερε η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Μαρία Τσόλια.

Σημειώνεται απως, από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας συμπλήρωσε πως η διεθνής τάση αυτή τη στιγμή είναι η χρήση της μάσκας σε χώρους αυξημένου κινδύνου, όπως είναι τα νοσοκομεία, τα ΜΜΜ και άλλες δομές.