Πως θα κοιμήσετε το μωρό σας σε 5 λεπτά;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η επιστήμη μίλησε! Με μια ρουτίνα πέντε λεπτών θα κοιμήσετε το μωρό σας εύκολα και γρήγορα.

Όλοι όσοι δεν είναι γονείς του παιδιού σας φαίνεται να έχουν ένα μαγικό κόλπο για να κοιμίσουν το μωρό σας, έτσι δεν είναι;


Μια νέα μελέτη στο Current Biology έχει τη δική της... συνταγή επιτυχίας, με τους ερευνητές να υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες να κοιμηθούν πιο γρήγορα τα μωρά που κλαίνε.

Η Kumi Kuroda, PhD, ερευνήτρια από το Κέντρο Επιστήμης του Εγκεφάλου RIKEN στην Ιαπωνία, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, μέτρησε τον τρόπο με τον οποίο βρέφη που κλαίνε επηρεάζονται όταν τα κρατούν, τα έχυνε αγκαλιά και τα βάζουν να ξαπλώσουν.

Περπατήστε και μετά καθίστε

Όταν το μωρό σας κλαίει και δεν μπορεί να κοιμηθεί, η Δρ. Kuroda σας συνιστά να το έχετε αγκαλιά για πέντε λεπτά και να περπατάτε, αποφεύγοντας τις απότομες κινήσεις. Στη συνέχεια, καθίστε με το μωρό για 8 λεπτά και μετά τοποθετήστε το βρέφος απαλά στην κούνια του για να κοιμηθεί. Αυτή η διαδικασία των 13 λεπτών είχε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ύπνο του μωρού στη μελέτη.

Η Δρ. Kuroda έδωσε ακόμα τέσσερις συμβουλές :

  • Περπατήστε σε ένα καθαρό, επίπεδο εσωτερικό περιβάλλον.
  • Στηρίξτε το κεφάλι του μωρού και κρατήστε το άνετο στην αγκαλιά σας. Ένα πορτ-μπεμπέ μπορεί να βοηθήσει (αλλά θα χρειαστεί να μεταφέρετε το βρέφος από αυτό για να το βάλετε στην κούνια του).
  • Διατηρήστε σταθερό ρυθμό βαδίσματος.
  • Μην τρέχετε ή μην πηδάτε.
  • Εάν το μωρό εξακολουθεί να κλαίει μετά από 5 έως 10 λεπτά μεταφοράς, σταματήστε να περπατάτε και ελέγξτε την ευεξία του μωρού.

Πηγή: Motherly