Πως οι παιδόφιλοι «ψαρεύουν» τα ανήλικα θύματά τους στο διαδίκτυο

Δημοσιεύθηκε στις

To διαδίκτυο κρύβει πολλούς κινδύνους, ιδιαίτερα για τους ανήλικους, με τους παιδόφιλους να... καραδοκούν. Η αρρωστημένη δράση τους ξεπερνά κάθε όριο: μεθοδικά, ύπουλα πλησιάζουν τα θύματά τους με έναν μόνο σκοπό. Να καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

«Οι άνθρωποι αυτοί οι οποίοι θέλουν να προσεγγίσουν ανηλίκους, λειτουργούν με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Δημιουργούν ένα προφίλ το οποίο προσομοιάζει πάνω-κάτω στην ηλικία του παιδιού, τους δείχνουν ότι έχουν κοινά ενδιαφέροντα ότι ενδιαφέρονται γι’ αυτά, είναι πολύ ευχάριστοι στην επικοινωνία, καθώς τους ενδιαφέρει να προσεγγίσουν το παιδί», δήλωσε ο Βασίλης Παπακώστας.


Ζητάνε φωτογραφίες από ανήλικες

O τρόπος δράσης τους πραγματικά σοκάρει. Οι παιδόφιλοι, σύμφωνα με το in.gr,  δημιουργούνε ψεύτικα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , παριστάνουν ότι είναι συνομήλικοι με τα ανήλικα θύματά τους και ξεκινάνε να στέλνουν μηνύματα.

Στη συνέχεια, λόγω του ότι το προφίλ του παιδόφιλου είναι συνήθως αληθοφανές και οι ανήλικες νομίζουν ότι μιλάνε με κάποιο παιδί στην ηλικία τους, συνεχίζουν την επικοινωνία η οποία μπορεί να κρατήσει ακόμα και βδομάδες. Όταν ο θύτης έχει χειραγωγήσει την ανήλικη ψυχολογικά, πάει ένα βήμα παρακάτω.

Εάν το κορίτσι στείλει τη φωτογραφία στο θύτη, ο παιδόφιλος θα αρχίσει τις απειλές.

Σε περίπτωση που οι ανήλικες κοπέλες απειλούνται από ψεύτικα προφίλ, θα πρέπει να μιλήσουν με τους γονείς τους και στη συνέχεια να γίνει καταγγελία στην αστυνομία.

Με τους παιδόφιλους να αυξάνονται στο διαδίκτυο, τα ανήλικα παιδιά θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με ποιους μιλάνε και να μην απαντούν σε άτομα που δεν γνωρίζουν.