Πώς αγάπησα τους δεινόσαυρους!

Το παιδί μου έχει μια μεγάλη αγάπη στους δεινόσαυρους. Τεράστια θα έλεγα. Σαν το μέγεθός τους. Ασχολείται με κάθε λεπτομέρεια που αφορά την εμφάνιση και την εξαφάνισή τους από τον πλανήτη Γη, έχει μάθει απ’ έξω και ανακατωτά τα ονόματα τους και τις διαφορές μεταξύ των ειδών, συλλέγει μανιωδώς  μινιατούρες τους  και ο,τιδήποτε καινούριο βγαίνει  σε  ταινία, βιβλίο και έχει πρωταγωνιστή έναν δεινόσαυρο , ο γιος μου κάνει σαν τρελός για να το δει και το διαβάζει.

Εγώ πάλι, η μητέρα, ουδεμία σχέση έχω με το ενδιαφέρον του γιου μου για τους δεινοσαύρους αν και με γοητεύει να τους γνωρίσω καλύτερα.

Πριν από μερικές μέρες ο γιος μου ήρθε σε κατάσταση αλλόφρονα : «Μαμά, μαμά, μάντεψε».

Χριστέ μου, τί μπορεί να έγινε πάλι, αναρωτήθηκα!

«Μαμά, πρέπει να πάμε... πρέπει οπωσδήποτε να πάμε... Θα σε βοηθήσει και σένα να τους αγαπήσεις περισσότερο».
«Πού, παιδί μου, να πάμε»;

«Στο Mediterranean Cosmos!  Εκεί, μαμά γίνεται η Έκθεση  “Surviving Dinosaurs” όπου θα δούμε γιγαντιαίους δεινόσαυρους που κυριαρχούσαν στη γη κατά τον Μεσοζωικό αιώνα και θα μας ταξιδέψουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια χρόνια πίσω στο παρελθόν.

Εκεί θα είναι και  Βραχιόσαυρος που απολαμβάνει το γεύμα του στο φυσικό του περιβάλλον, ο «αιχμάλωτος» Βελοσιράπτορας, ο επιβλητικός Τρικεράτοπας και ο ιπτάμενος Πτερόσαυρος... αλλά και ένα από τα δεινότερα σαρκοφάγα, ο πιο γνωστός δεινόσαυρος που έζησε στον πλατήτη μας, ο τεράστιος προϊστορικός θηρευτής Τυραννόσαυρος Ρεξ! Θα πάμε, μαμά, σε παρακαλώ; Εεεε, θα πάμεεεε;».

Είχε τόσο... ισχυρά επιχειρήματα που με έπεισε. Άλλωστε θα κάναμε και την βόλτα μας στο Mediterranean Cosmos.

Όταν φτάσαμε εκεί ο γιος μου ήταν τόσο ενθουσιασμένος και εγώ τόσο γοητευμένη από την έκθεση όπου τεράστιοι  δεινόσαυροι φτιαγμένοι με εντυπωσιακά χρώματα και ρεαλιστικές υφές «ζωντάνευαν» με τις  κινήσεις τους  και τους επιβλητικούς ήχους τους και μας παρέσυραν στον κόσμο τους.

Κάπως έτσι παρέα με το γιο μου έμαθα και εγώ και αγάπησα τους δεινόσαυρους, με ασφάλεια στο Mediterranean Cosmos.

( … E, και μετά πήγαμε για shopping).

Από τις 5 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου...οι δεινόσαυροι “ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ”... στο Mediterranean Cosmos.