Ήξερες ότι το παιδί σου μπορεί να ξεκινήσει αγγλικά από τα δύο του;

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πολύ συχνά οι γονείς αναρωτιούνται ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει το παιδί τους την Αγγλική γλώσσα.

Όσο νωρίτερα ξεκινήσει το παιδί σας τα Αγγλικά τόσο πιο γρήγορα θα τα κατακτήσει.

Η δυνατότητα αφομοίωσης μιας δεύτερης γλώσσας από ένα δίχρονο είναι σχεδόν μαγική!

Άλλωστε τα παιδιά από πολύ νωρίς, από την ηλικία των 2-3 ετών διαθέτουν μια φυσική γλωσσική ευφυΐα  που ωστόσο χρειάζεται τη στήριξη των γονιών του και ερεθίσματα για να ευδοκιμήσει.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά τα 5 χρόνια αυτή η τεράστια δυνατότητα αφομοίωσης μιας ξένης γλώσσας  σταδιακά "κλειδώνει".

Μετά τα δέκα χρόνια, και εφόσον το παιδί δεν έχει έρθει σε επαφή με τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα, θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια  και πολλές ώρες φροντιστήριο.

Σύμφωνα άλλωστε με την παιδαγωγική αρχή της «μέγιστης δυνατής έκθεσης στη γλώσσα», ο μαθητής που θα εκτεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στη γλώσσα, θα αναπτύξει τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να οδηγηθεί αποτελεσματικότερα στην κατάκτησή της.

Στα Εκπαιδευτήρια “Ο Πλάτων” η  γνωριμία με το δίγλωσσο πρόγραμμα, γίνεται ήδη από τον Παιδικό Σταθμό με 1 ώρα διδασκαλίας Αγγλικών την ημέρα.

Η ενασχόληση των παιδιών με τα Αγγλικά ξεκινά από την ηλικία των δυο ετών καθώς μαθαίνουν τη γλώσσα με βιωματικό τρόπο, μέσα από παιχνίδια, τραγούδια και παραμύθια.

Σε αυτήν την τόσο σημαντική περίοδο της ζωής τους, στα πρώτα χρόνια, δίνονται στα παιδιά όλα τα εφόδια για να ανταποκριθούν σ’ έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, χωρίς όμως να στερηθούν τίποτα από το πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρα τους.

Στο Προνήπιο και το Νήπιο, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής δίγλωσσου τμήματος, όπου τα παιδιά διδάσκονται τη γλώσσα 2,5 ώρες την ημέρα.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και στις υπόλοιπες βαθμίδες έως και την Α’ Λυκείου, με τις μισές σχεδόν ώρες του προγράμματος στα Αγγλικά (partial immersion programme).

Μετά την Α’ Λυκείου ανοίγονται στους μαθητές οι επιλογές του IB Diploma, για σπουδές στο εξωτερικό ή του Φροντιστηριακού Προγράμματος Πανελληνίων εξετάσεων.

Το δίγλωσσο μάθημα αναπτύσσεται μέσα από δύο παράλληλες και αλληλοσυμπληρούμενες προσεγγίσεις: την προσέγγιση «Μαθαίνω τη Γλώσσα» και την προσέγγιση «Μαθαίνω με τη Γλώσσα».

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο platon.gr ή στο 210 6611793-4

"