Πατρίκιος Κωστής: Άφησε το θέατρο για να μεγαλώσει τα παιδιά του

Δημοσιεύθηκε στις

Ο ψηλός του “Παρα 5”, o Πατρίκιος Κωστής, μίλησε για το ρόλο του πατέρα, του ηθοποιού, αλλά και τον ρόλο του δασκάλου. Αφού τα τελευταία χρόνια διδάσκει σε δημοτικό σχολείο.

"Πάντα φλέρταρα με το να γίνω δάσκαλος και μου δόθηκε η ευκαιρία με το πτυχίο της δραματικής σχολής να δώσω κατατακτήριες, μου άρεσε πολύ, πέρασα, το τελείωσα γρήγορα και τώρα παίζω σε διπλό ταμπλό" είπε αρχικά ο ηθοποιός, o οποίος φέτος είναι δάσκαλος τρίτης δημοτικού και όπως είπε στόχος του είναι να φεύγουν τα πιο παιδιά από το σχολείο πιο ευτυχισμένα. 


Στην συνέχεια, εξήγησε τους λόγους που τον έκαναν να αφήσει τα καλλιτεχνικά λέγοντας: "Υπάρχουν δυσκολίες, δύσκολοι άνθρωποι και δύσκολες καταστάσεις οπότε επέλεξα να γίνω δάσκαλος όχι μόνο για αυτά αλλά και επειδή πάντα με ενέπνεε να συνυπάρχω με παιδιά. Το ότι τώρα έχω τη δυνατότητα επιλογής παίζει πολύ μεγάλο ρόλο" ενώ τόνισε πως δεν συμμετέχει πια σε γυρίσματα και παραστάσεις για να είναι παρών στο μεγάλωμα των παιδιών του, που είναι 5 ετών (ο γιος) και 2 ετών (η κόρη).

"Επειδή τα παιδιά μπυ είναι σε μια τρυφερή ηλικία κάτω των 5 ετών, και θέλω να τα ζήσω κι εκείνα θέλουν να με ζήσουν γιατί μετά θα φύγουν. Οπότε έχω επιλέξει να μην κάνω θέατρο. Από τον κορονοϊό και μετά, έχω επιλέξει γιατί να μην κάνω θέατρο, αλλά το φλερτάρω ως ιδέα".

Τη σύζυγό του τη γνώρισε το 2014 και είναι κι αυτή δασκάλα. Έχουν κοινά προγράμματα και αυτό τους βολεύει πολύ. "Ο γιος μου πάει προνήπιο, αλλά δεν μου λέει πως περνάει στο σχολείο. Στη μητέρα του λέει περισσότερο. Έχω όμως τον τρόπο μου εγώ να μαθαίνω και πάει καλά".

Η μικρή του κόρη φωνάζει τη νύχτα και τρέχει αυτός ενώ η μαμά αναλαμβάνει τα πρωινά. "Το βραδινό το έχω εγώ, το έχω πάρει από το στρατό, σκοπιά. Φωνάζει μπαμπά μπαμπά, σούζα ο μπαμπάς, αγκαλίτσα, πολλές φορές κοιμόμαστε μαζί, δεν αντιστέκομαι".

Ο Πατρίκιος Κωστής απέκλεισε το ενδεχόμενο τρίτου παιδιού, σημειώνοντας ότι θαυμάζει αυτούς που κάνουν περισσότερα από δύο.