Πάτρα: Το ανατριχιαστικό σκίτσο για τις αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας - Τρία χρόνια από το θάνατο της

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τρία χρόνια μετά το θάνατο της Μαλένας, του κοριτσιού από την Πάτρα, η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενη για το θάνατο της αδελφής της, Τζωρτζίνας.

Τη στιγμή που οι έρευνες της αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ συνεχίζονται και οι καταθέσεις των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, τα ερωτήματα είναι πολλά; φέρει ευθύνη η μητέρα και για το θάνατο των υπόλοιπων παιδιών της; Της Μαλένας και της Ίριδας;


Ο Γρηγόρης Λέων ανέβασε ένα σκίτσο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, θέλοντας να δείξει πως οι αμυχές στο πρόσωπο της Μαλένας είναι συμβατές με ασφυξία.

Στην ανάρτησή του, εκτός από τη φωτογραφία της μικρής Μαλένας, με τις αμυχές που φαίνονται ψηλά στο πρόσωπό της, υπάρχει και μία δεύτερη, όπου υπάρχει ένα σκίτσο με ένα χέρι τοποθετημένο πάνω σε ένα πρόσωπο. Αυτό το σκίτσο που ανήρτησε ο Γρηγόρης Λέων αναπαριστά τον τρόπο με τον οποίο η Μαλένα θα μπορούσε να έχει οδηγηθεί σε ασφυξία.

Αρχικά, ο θάνατος της Μαλένας το 2019 είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια, αλλά πλέον το αρχικό πόρισμα επανεξετάζεται από τους ιατροδικαστές Καρακούκη, Καλόγρηα και Σπηλιοπούλου, που εντός των ημερών θα συντάξουν το τελικό τους πόρισμα.

Όπως γράφει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στον λογαριασμό του στο Twitter: «Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας».

Η εκταφή της Μαλένας θα αναβληθεί για έξι μήνες

Η 3,5 ετών Μαλένα έφυγε από τη ζωή στις 14 Απριλίου του 2019 και τρεις ημέρες μετά κηδεύτηκε στο Α' Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας.

Οπως αναφέρει η ισχύουσα νομοθεσία, με τη συμπλήρωση 3 ετών από τον θάνατό της, θα πρέπει η σορός της Μαλένας να μετακινηθεί είτε σε οστεοφυλάκιο είτε σε τάφο, την οποία απόφαση λαμβάνει η οικογένεια για τη μετακίνηση της σορού.

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, συμπληρώνονται 3 χρόνια από τον θάνατο της Μαλένας και σύμφωνα με τη νομοθεσία πρέπει να υπάρξει απόφαση μεταφοράς του παιδιού.

Η οικογένεια Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου αιτήθηκε στον Δήμο Πατρέων, που ανήκει το νεκροταφείο, την αναβολή της εκταφής της Μαλένας για έξι μήνες, λόγω της έκτασης που έχει λάβει το θέμα, αλλά και της νεότερης ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού του παιδιού.