Όλγα Κεφαλογιάννη για τη μητρότητα: Βγήκα κι εγώ από πολλά ιατρεία απογοητευμένη και κλαμένη

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας παραχώρησαν μία συνέντευξη στον Άρη Καβατζίκη για την εκπομπή "Πάμε Δανάη".

Το αγαπημένο ζευγάρι μίλησε για τη γνωριμία τους, τον γάμο του, αλλά και για τη ζωή του μετά τον ερχομό των δίδυμων παιδιών τους.


«Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα ζούσα με έναν πολιτικό, ο συνδυασμός μας μπορεί να φαίνεται μη συμβατός, άλλα μας δίνει διαφορετικά ερεθίσματα», είπε αρχικά ο Μίνως Μάτσας.

«Με μία μουσικό δεν θα μπορούσα να είμαι, άλλα ούτε με πολιτικό με φανταζόμουν σε οικογένεια, η πολιτική για μένα ήταν ένα άγνωστο πεδίο. Η αλήθεια είναι ότι όταν συναντηθήκαμε πρώτη φορά με την Όλγα, της είπα την παροιμιώδη ατάκα, «εσύ με τι ασχολείσαι;» και έκανε οκτώ μήνες να μου μιλήσει», πρόσθεσε ο Μίνως Μάτσας.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δεν έκρυψε πως πραγματικά ενοχλήθηκε στην αρχή της γνωριμίας τους, όταν ο Μίνως Μάτσας δεν ήξερε τι δουλειά κάνει: "Αλήθεια με πείραξε! Θεώρησα ότι το έκανε από πόζα. Όταν τον γνώρισα κατάλαβα ότι είναι πολύ αυθόρμητος, του λέω πολλές φορές να βάλει φίλτρο σε αυτά που λέει".

Σε άλλο σημείο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις πραγματικές "δοκιμασίες" που περνάει μία σχέση: "Μία σχέση για να δοκιμαστεί αν μπορεί να αντέξει στον χρόνο περνάει σαφώς και μέσα από συγκρούσεις".

Πάνω σε αυτό, ο Μίνως Μάτσας είπε: "Η Όλγα μου λέει ότι ξεχνάω. Πολλές φορές ξεχνάω τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις μας, τσαντίζεται. "Πάλι το ξέχασες;"μου λέει".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξη η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην μητέρα της αποκαλύπτοντας πως έχει μεγάλο έρωτα με τον σύζυγό της.

«Η μητέρα μου, φειδωλή στο πώς μοιράζεται τα συναισθήματα της, είναι πιο ερωτευμένη με τον Μίνω, απ’ ό,τι είμαι εγώ», συμπλήρωσε η γνωστή πολιτικός.

«Στους δικούς μου πήγαμε μαζί με την Όλγα και τους το ανακοινώσαμε, καθώς τρώγαμε παϊδάκια και έμειναν με το παϊδάκι στο χέρι. Είπα στη μητέρα της, Ελένη, «πεθερούλα μου, έχεις κάνει τα πιο γλυκά μελομακάρονα, έχουν μέσα τους την κρητική ποίηση και την εμπειρία αιώνων», ανέφερε ο συνθέτης και μίλησε για την πρόταση γάμου στην Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Ουσιαστικά έκανα πρόταση γάμου στην Όλγα στη ρωμαϊκή αγορά στη συναυλία μου με το τραγούδι του πάππου μου, ”είσαι εσύ ο άνθρωπος μου. Είπα στο κοινό “αν βρείτε τον άνθρωπο σας να τον κρατήσετε για πάντα”, την κοίταξα και της είπα “Ολγάκι, εσύ τι λες;”

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για το ταραχώδες ταξίδι της μέχρι να γίνει μητέρα.

«Ακολούθησε και δεύτερη επεισοδιακή πρόταση γάμου. Είχε το χιούμορ του Μίνου που εκείνη την ώρα, εγώ δεν το ήθελα. Επιδίωξα και φρόντισα να κρατήσω τα παιδιά και να γεννήσω στις 6 Σεπτεμβρίου που είναι και τα γενέθλια του Μίνου. Οι γιατροί ήταν επιφυλακτικοί για το αν θα μπορέσω να φτάσω στις 37 εβδομάδες, καθώς ήταν δίδυμη κύηση και εγώ σε μία μεγαλύτερη ηλικία», σημείωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Θεωρούσα ότι το κεφάλαιο της μητρότητας για μένα είχε κλείσει και ακόμη και τώρα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι υπάρχουν δυο παιδιά». Η μητρότητα ήταν όνειρο που δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, γι΄ αυτό αξίζει να κυνηγήσεις το όνειρο σου. Ακόμη κρατάω το πρωτοσέλιδο που έγραφε ότι το κεφάλαιο της μητρότητας δυστυχώς για μένα έχει κλείσει. Η γυναίκα που αντιμετωπίζει δυσκολίες για να μείνει έγκυος Θέλει διαφορετική αντιμετώπιση και κάλο είναι οι γιατροί να μην απογοητεύουν τις γυναίκες. Βγήκα κι εγώ από ιατρεία απογοητευμένη και κλαμένη γι΄ αυτό και καταλαβαίνω τις γυναίκες που απογοητεύονται»,

«Η ήμερα του τοκετού ήταν ένα πάρτι, είχαμε βάλει δυνατά μουσική και από τα διπλανά χειρουργεία μας φώναζαν να χαμηλώσουμε την ένταση. Έχουμε αποφασίσει για τα ονόματα των παιδιών, θα κρατήσουμε την παράδοση και θα δώσουμε το όνομα της μητέρας μου και το όνομα του πάτερα του Μίνου.

Βλέπω τα αγόρι και το κορίτσι μας πόσο διαφορετικά προσλαμβάνουν τον κόσμο, τα κορίτσια είναι πολύπλοκοι οργανισμοί, δεν μπορείς να τα καταλάβεις. Θα ήθελα η κόρη μας να μεγαλώσει σε έναν κόσμο χωρίς στερεότυπα και παρωχημένες αντίληψής που ακόμη καλά κρατούν στην κοινωνία μας», είπε κλείνοντας η Όλγα Κεφαλογιάννη.