Οι Ολλανδοί βρήκαν τη λύση: Σε drive-in συναντούν τα παιδιά τον... δικό τους Άη Βασίλη (video)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια  δύσκολη, περιπετειώδη χρονιά όπως αυτή που ζούμε λόγω κορονοϊού, αναμένουμε τα Χριστούγεννα για να χαρούμε λίγο παραπάνω... Βέβαια, ούτε αυτές οι γιορτές μπορούν να είναι όπως τις ξέραμε, αλλά λίγο διαφορετικές. Θέληση να υπάρχει ακινήτων λύσεις βρίσκονται.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Ο νέος κορονοϊός, λοιπόν, αλλάζει το πρόσωπο των εορτών για τα παιδιά στην Ολλανδία, όπου τα drive-in χρησιμοποιούνται για να δώσουν στους μικρούς την ευκαιρία να συναντηθούν, έστω και βάσει των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, με τον Άγιο Νικόλαο (τον Άγιο Βασίλη στην Ολλανδία, Sinterklaas) και τους βοηθούς του.

«Είναι μια ωραία εναλλακτική, επομένως μπορούμε να συναντηθούμε με τα παιδιά και τα παιδιά μπορούν να έρθουν να δουν τον Sinterklaas αυτοπροσώπως», είπε χθες στο Reuters η Νίενκε Σπρούιτ, που υποδύεται έναν από τους βοηθούς του αγίου, σε ένα drive-in στην πόλη Άπελντουρν.

Σύμφωνα με το ΜΠΕ, δεκάδες αυτοκίνητα περίμεναν στην ουρά προκειμένου τα παιδιά να τραγουδήσουν ένα τραγούδι στον Sinterklaas ή να δώσουν τις ζωγραφιές τους στους βοηθούς του, από τα παράθυρα, ως αντάλλαγμα για ένα δώρο.

Στην ολλανδική παράδοση, ο Άγιος Νικόλαος ταξιδεύει μία φορά τον χρόνο από την Ισπανία φέρνοντας δώρα, ενώ τον συνοδεύουν δεκάδες βοηθοί του που έχουν παραδοσιακά τα πρόσωπά τους ζωγραφισμένα με μαύρη μπογιά. Μαζί, ταξιδεύουν για δύο εβδομάδες, προσφέροντας δώρα και μπισκότα, ενώ το ταξίδι τελειώνει με μια βραδιά γεμάτη από δώρα και ποιήματα την 5η Δεκεμβρίου.

tags:tags: