Οι φόβοι της Μισέλ Ομπάμα για τις κόρες της

Δημοσιεύθηκε στις

Η Μισέλ Ομπάμα, πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, άνοιξε την καρδιά της και εξομολογήθηκε για τους φόβους της σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών της ως μαύρες γυναίκες στην αμερικανική κοινωνία, παραδεχόμενη ότι ανησυχεί για αυτές «κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο μόνες τους».

Η πρώην Πρώτη Κυρία καλεσμένη στο «CBS This Morning», αποκάλυψε ότι είναι ενθουσιασμένη για τα μελλοντικά σχέδια της μεγαλύτερης κόρης της, Μάλια αλλά ανησυχεί για τους κινδύνους που ίσως αντιμετωπίσει δημόσια ως «έγχρωμη». Η 22χρονη Μάλια θα βρεθεί στην αγορά εργασίας μόλις αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ τον Μάιο - μια μετάβαση που εμπνέει υπερηφάνεια όσο και ανησυχία στη προστατευτική μαμά της.


«Είμαι ενθουσιασμένη για τα μετέπειτα σχέδια της, όπως όλοι οι γονείς για τα παιδιά τους», είπε στην οικοδέσποινα της εκπομπής «CBS This Morning» Γκέιλ Κινγκ, (Gayle King) και συνέχισε: «Δεν θέλω να σκέφτεται και ν’ ανησυχεί κατά την είσοδό της στο χώρο εργασίας για το πώς θα την αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι λόγω του χρώματος της».

Η αλήθεια είναι ότι έχει τα δίκια της ως μητέρα, με όλα αυτά που συμβαίνουν εις βάρος των μαύρων στις ΗΠΑ. Το κακό είναι ότι ο σύζυγός της, Μπαράκ, που όλοι λατρέψαμε, δεν κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία και να μειωθούν (αν όχι εξαφανιστούν) τα επεισόδια ρατσιστικής βίας.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ