Ο Αμερικανός πρόεδρος προτρέπει γονείς να εμβολιάσoυν τα παιδιά τους άνω των 5 ετών

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Οι ΗΠΑ ξεκινούν τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών κατά του κορονοϊού, μετά την τελική έγκριση των αρμόδιων αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

Το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech εγκρίθηκε και για παιδιά μεταξύ πέντε και ένδεκα ετών, κάτι που σημαίνει ότι 28 εκατομμύρια ανήλικοι μπορούν πλέον να λάβουν τις δόσεις τους.


Μερικές ημέρες μετά το πράσινο φως του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA), συστήθηκε να αρχίσει ο εμβολιασμός από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), τον κυριότερο δημόσιο οργανισμό δημόσιας υγείας των ΗΠΑ· επρόκειτο για το τελευταίο βήμα που απαιτείτο προκειμένου να ξεκινήσει η νέα φάση της εκστρατείας ανοσοποίησης, πολυαναμενόμενη για πολλούς γονείς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε το «σημείο καμπής» στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αφού εγκρίθηκε ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19.

«Αυτό θα επιτρέψει να τελειώσει η πολύμηνη ανησυχία των γονιών για τα παιδιά τους και θα μειώσει την έκταση που τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό σε άλλους», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του. «Σήμερα, περάσαμε ένα σημείο καμπής στη μάχη του έθνους μας» εναντίον της πανδημίας, πρόσθεσε, κατά το δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Μήνυμα Μπάιντεν: «Παρακαλώ εμβολιάστε τα παιδιά άνω των 5 ετών» - Αυτός είναι ο λόγος

Μάλιστα έκανε έκκληση και με ανάρτηση του στο twitter, και εξήγησε γιατί είναι σημαντικός ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

«Για τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών ηλικίας άνω των πέντε ετών: παρακαλώ εμβολιάστε τα. Τα παιδιά αποτελούν το ένα τέταρτο των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ. Το εμβόλιο θα προστατεύσει αυτά και άλλους, βοηθήστε στην αναχαίτιση της μετάδοσης, βοθήστε μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.