Νίκος Υποφάντης: Την αλήθεια στον μεγάλο γιο μας για τον καρκίνο την είπαμε στα 10 του χρόνια - Ζορίστηκε

Δημοσιεύθηκε στις

Ο Τάσος Ιορδανίδης συνάντησε τον Νίκο Υποφάντη. Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για τους τρεις γιους του και την σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε ο μεγάλος γιος του όταν σε ηλικία τρεισήμισι ετών ο γιατρός τον ενημέρωσε ότι έχει καρκίνο.

Περιέγραψε την δύσκολη εκείνη περίοδο αλλά και πως κατάφεραν να ξεπεράσουν το πρόβλημα.


«Την αλήθεια στον μεγάλο γιο μας γι' αυτό που πέρασε στα 3,5 του την είπαμε στα 10,5 του. Έπρεπε να του πούμε κάποια στιγμή για το τι έχει περάσει. Όταν του την είπαμε, το παιδί ζορίστηκε πάρα πολύ, Του είπαμε τι πέρασε. Μέχρι τότε ήξερε ότι πέρασε ένα «κακό μιμί» στην κοιλιά. Αλλά έπρεπε στα 10 να του πούμε την αλήθεια» είπε ο Νίκος Υποφάντης, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι ήταν δύσκολο, έπρεπε να προσαρμοστεί στην κατάσταση που πέρασε. «Πατάς, συνεχίζεις, το λες και σε άλλους γονείς, αν γίνει, υπάρχει λύση, Ό,τι έχει να κάνει με τις ασθένειες των παιδιών είναι ιάσιμο» είπε ο Νίκος Υποφάντης ενώ περιέγραψε τη στιγμή που του αποκάλυψε ο γιατρός ότι το παιδί του έχει καρκίνο

«Η γυναίκα μου δεν ήταν μαζί, ήταν η γιαγιά είχαμε πάει στον γιατρό ο οποίος είπε βγάλε τη γιαγιά έξω θέλω να σου μιλήσω. Μου λέει "κοίταξε να δεις το παιδί έχει καρκίνο". Του λέω "τι λες;". Καρκίνο. Μου λέει "κοίταξε να δεις θα το παλέψετε, γίνεται"».

Ο Νίκος Υποφάντης συνέχισε περιγράφοντας τις στιγμές που ακολούθησαν. «Ενώ είμαστε στο κέντρο της Αθήνας δεν ακούω ήχους, έχουν απομονωθεί οι ήχοι. Νομίζω ότι δεν μπορώ να περπατήσω. Έχει αρχίσει να υπάρχει μία τρικυμία, μια αστάθεια κάτω, προσπαθούσα να κοιτάξω κάτω. Ο χώρος άρχισε να συστέλλεται και να διαστέλλεται. Δεν είχα αντίληψη εκείνη την ώρα. Δίνει μάχη το παιδί, δεν θα δώσεις εσύ; Δεν θα μπεις σε αυτή την ιστορία;» είπε.

«Αμέσως μετά, μόλις το παιδί ήρθε σπίτι ύστερα από πολύ δύσκολο αγώνα, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, αποφασίσαμε με τον μετέπειτα κουμπάρο μου, που και αυτός πήρε το παιδί του και είναι μια χαρά, να ασχοληθούμε με την βοήθεια των συλλόγων αυτών που είναι κοντά στα παιδιά. Με τη Φλόγα συγκεκριμένα, όμως δεν μπορούμε να πούμε αυτά που έχουμε ζήσει εκεί στην εκπομπή γιατί είναι δύσκολα» συμπλήρωσε, εν συνεχεία, ο Νίκος Υποφάντης στην εκπομπή ειδικού ενδιαφέροντος της δημόσιας τηλεόρασης.