Ματθίλδη Μαγγίρα: Η απόφαση της κόρη της που της ράγισε την καρδιά

H Ματθίλδη Μαγγίρα είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα. Μια ταλαντούχα ηθοποιός και ερμηνεύτρια με αρκετή δόση χιούμορ: μια πραγματική show woman! Είναι όμως και μια μανούλα, μιας μοναχοκόρης, της 18χρονης Λήδας, που βιώνει όλες τις αγωνίες που περνούν οι γονείς.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Η Ματθίλδη Μαγγίρα βρέθηκε καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στην εκπομπή “Μεσάνυχτα”, όπου μίλησε για το bullying που δέχθηκε η κόρη της στο σχολείο, για τη στιγμή που την πλήγωσε, αλλά απάντησε και στις κατηγορίες που δέχτηκε για ομοφοβία.

Η απόφαση της κόρης της στα 15 να πάει στην Αμερική

«Έσπασε η καρδιά μου όταν η κόρη μου στα 15 ζήτησε να πάει στην Αμερική. Ήξερα το λόγο που ήθελε να πάει, είχε την ανάγκη να δημιουργήσει και να χτίσει σχέση με τον πατέρα της, με τον οποίο είχαν μία σχέση σε επίπεδο τουριστικό, όταν ερχόταν τα καλοκαίρια» είπε αρχικά και στη συνέχεια μίλησε για τον σχολική εκφοβισμό που δέχθηκε η κόρη της: «Και με τα σχολεία εδώ δεν της άρεσε, δέχθηκε bullying στο δημοτικό, της έλεγαν ότι είναι μαύρη. "Θα πας και θα πεις στο παιδάκι να πει στη μαμά του να το πάει σε έναν οφθαλμίατρο γιατί μάλλον έχει αχρωματοψία", της είπα. Αυτή ήταν η δική μου αντιμετώπιση.

Μετά, στο γυμνάσιο ήρθε από καθηγητές. Σ’ ένα μάθημα πήγε απ’ το 17 στο 15, ζήτησα το λόγο από τον καθηγητή. Του εξήγησα ότι έχει δυσλεξία και απόσπαση συγκέντρωσης και ο καθηγητής μου είπε πως αυτά δεν υπάρχουν και είναι στο μυαλό μας, δεν υπάρχει δυσλεξία και λοιπά, και μου είπε ότι ίσως είναι καλύτερα να πάρω το παιδί από το μουσικό σχολείο και να το πάω σε ένα συμβατικό. Πήγα στο διευθυντή. Έκανα πολύ μεγάλο αγώνα. Μετά ο καθηγητής άλλαξε συμπεριφορά.

Η κόρη μου είπε ότι φοβόταν για το αν θα τα καταφέρει μόνη της στην Αμερική, είμαστε πολύ δεμένες. Εγώ της είπα ότι «αυτό το ονειρεύτηκες, πήγαινε να το ζήσεις, δες το και αν δε μπορείς εδώ είμαι εγώ”. Πήγε, τελείωσε το σχολείο εκεί και τώρα έχει γυρίσει. Νοίκιασε σπίτι κοντά μου. Προς το παρόν, θα ζήσει στην Ελλάδα και θα δούμε», εξομολογήθηκε.

Η γνωριμία με τον τέως σύζυγό της

Η ηθοποιός μίλησε και για τη γνωριμία με τον τέως σύζυγό της και εκμυστηρεύτηκε τους λόγους που οδήγησαν στο χωρισμό τους:

«Όταν πήγα στην Αμερική με τον άντρα μου δυσκολεύτηκα να βρω τα πατήματά μου. Έμεινα 4 χρόνια. Γνώρισα τον άντρα μου στα Άχλα της Άνδρου. Με εντυπωσίασε το ότι αντιλαμβανόταν το χιούμορ μου, κάτι που οι Έλληνες άντρες είχαν ένα θεματάκι. Ίσως είχαν θέμα που γινόμουν το επίκεντρο της παρέας λόγω του χιούμορ για παράδειγμα, και ήθελαν να με “μαντρώσουν”.

Δεν ήταν ότι τον ερωτεύτηκα, ήταν ότι κοιταζόμασταν και ήταν σαν να γνωριζόμασταν χρόνια. Γνωριζόμασταν 70 μέρες όλο κι όλο. Έμεινα έγκυος στη Λήδα, κάναμε πολιτικό γάμο στην Αμερική και θρησκευτικό στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η πίστη είναι μεγάλη δύναμη στον άνθρωπο. Σίγουρα η δυσκολία προσαρμογής στη Νέα Υόρκη έπαιξε ρόλο το χωρισμό, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό…».

Η απάντηση στις κατηγορίες για ομοφοβία

Η Ματθίλδη Μαγγίρα απάντησε και στις κατηγορίες περί ομοφοβίας: «Με έναυσμα στους στίχους του τραγουδιού μίλησα για τη μετάλλαξη των ανδρών γιατί οι άντρες δεν είναι όπως ήταν παλιά αλλά θεωρώ ότι οι γυναίκες έχουμε μεγαλύτερη ευθύνη γι’ αυτή τη μετάλλαξη γιατί εμείς τους δημιουργούμε ως μάνες. Ρωτήθηκα για το σύμφωνο συμβίωσης και την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και είπα δεν ξέρουμε ακόμη θα φανεί όταν θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά, αλλά έτσι κι αλλιώς από straight οικογένειες με προβλήματα τα προβλήματα πηγαίνουν στα παιδιά, άρα δεν έχει να κάνει…

Όμως έχω άποψη για το άλλο μοντέλο, για τις οικογένειες τις straight. Άρα δεν έχει να κάνει αν είσαι gay ή straight αλλά έχει να κάνει με την προσωπική εξέλιξη και το πνεύμα σου. Εμένα ο άνθρωπος με ενδιαφέρει από αυτή την πλευρά του, δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική επιλογή.

Με ενοχλεί να βλέπω δημόσια το σεξουαλικό “άδειασμα” είτε από gay είτε από straight ζευγάρια, η υπερβολική εκδήλωση. Οι περισσότεροι φίλοι μου στο σπίτι μου είναι gay, δεν είμαι ομοφοβική, είπα μία άποψη και έπεσαν να με φάνε» κατέληξε.