Μαρίνα και Γιώργος Πατούλης: Ο πόλεμος των Ρόουζ & στη μέση ένα παιδί

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ως κεραυνός εν αιθροία έπεσε την περασμένη εβδομάδα η είδηση χωρισμού του άλλοτε λαμπερού και προβεβλημένου ζευγαριού, του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη με την επί 35 χρόνια σύζυγό του, Μαρίνα.

Η ζωή τους έμοιαζε παραμυθένια μέσα στα "χρυσά" παλάτια και τις υπέρλαμπρες εμφανίσεις τους, με αμοιβαίες δηλώσεις αιώνιας αγάπης. Με έκπληξη λοιπόν, άκουσα τα περί χωρισμού, και συλλογίστηκα οι μεγάλοι έρωτες κάνουν και μεγάλο κρότο όταν σβήνουν.


από την Μαργαρίτα Αργυροπούλου 

Αιφνιδιάστηκα όταν είδα την άλλοτε δυναμική και υπέρλαμπρη Μαρίνα, να ξεσπά σε λυγμούς σε τηλεοπτική εκπομπή, μιλώντας για τον χαμένο της γάμο, για το πένθος που βιώνει, από την εγκατάλειψη του συζύγου της εδώ και 2,5 μήνες, να εκλιπαρεί να την πάρει ένα τηλέφωνο! Και εν τέλει να καταρρέει και να καταλήγει σε νοσοκομείο.

Η πλευρά του Γιώργου Πατούλη, αρχικά, να τηρεί σιγήν ιχθύος και όλοι να αναρωτιούνται αν πρόσκειται για μια εφήμερη κρίση, από αυτές που όλα τα ζευγάρια περνούν ή για οριστική ρήξη.

Στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση, σε εκδήλωση το περασμένο Σαββατοκύριακο, είδαμε Μαρίνα με ελάχιστο μακιγιάζ (ασυνήθιστο για στην) πολύ καταβεβλημένη και σε τίποτα δε θύμιζε τις υπέρκομψες και υπέρλαμπρες εμφανίσεις της, που άφησαν εποχή! Στις δηλώσεις της έντονα φορτισμένη, νευρική, άλλοτε έτοιμη να ξεσπάσει σε κλάματα και άλλοτε να περνά στην αντεπίθεση. Μάς πληροφόρησε ότι ο Γιώργος Πατούλης της έστειλε εξώδικο(;) ζητώντας της να μην μιλά για το χωρισμό τους, με στόχο να προστατεύουν το παιδί τους που είναι στην εφηβεία. Και την ίδια να τον κατηγορεί,  ότι έχει μήνες να επικοινωνήσει και να συζητήσει μαζί της για το παιδί και οι κλήσεις της μένουν αναπάντητες...

Επιβεβαιώθηκε έτσι, ότι οι δούμε τους έχουν χάσει κάθε επικοινωνία και μάλλον οι δικηγόροι θα δώσουν λύση στον πολυσυζητημένο γάμος τους. Όμως ως φαίνεται στον πόλεμο που ξεκίνησε, καμία βολή δεν μένει αναπάντητη.

H Μαρίνα επανήλθε με μια "υπέρχρυση" φωτογραφία στο instagram, κι ένα κείμενο με τίλτο "Είμαστε όλες Μαρίνες", που έγραψε φίλη της, γνωστής της, στο οποίο σαφώς παίρνει θέση υπέρ της, σημειώνοντας παράλληλα πόσο διαλυμένη είναι από τον χωρισμό. Ποντάρει στο συναίσθημα. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι φαίνεται να μην προσποιείται και πράγματι να έχει χάσει τη γη κάτω τα πολυτελή γοβάκια της. Είναι μια πληγωμένη γυναίκα.

Σήμερα ήταν η σειρά του Περιφερειάρχη Αττικής να δώσει συνέχεια. Ως πιο πραγματιστής, φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι η δημόσια διαμάχη τους, θα επιβαρύνει επιπλέον την ψυχολογία του έφηβου παιδιού τους. Ζήτησε στα μέσα επικοινωνίας να σεβαστούν το παιδί του.

«Σε όλη μου την προσωπική, επιστημονική και πολιτική διαδρομή, προσπαθώ να ανταποκριθώ στις ευθύνες μου τόσο ως οικογενειάρχης, όσο κι απέναντι στους πολίτες. Αυτό κάνω σήμερα ως πατέρας, ως Περιφερειάρχης Αττικής και ως ιατρός και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, δίνοντας μια σκληρή μάχη για να περιορίσουμε τις τραγικές συνέπειες της πανδημίας, ώστε να μπορέσει η κάθε οικογένεια αυτής της χώρας, να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν στην προηγούμενη κανονικότητά της.

Θεωρώ ότι ευαίσθητα προσωπικά ζητήματα που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να έχω εγώ καμία προσωπική ευθύνη, δεν αφορούν κανέναν άλλον, παρά μόνο την οικογένειά μου. Προσπαθώ τα ζητήματα αυτά να τα διαχειριστώ με σοβαρότητα , υπευθυνότητα κι ενσυναίσθηση, θέτοντας ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα όχι τη διαφύλαξη της εικόνας μου, αλλά το καλό του παιδιού μου, στο οποίο είμαι διαρκώς δίπλα, περνώντας μαζί του πολλές ώρες καθημερινά, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Κάθε ενέργεια μου μέχρι σήμερα αυτόν τον σκοπό πρωτίστως εξυπηρετεί, να διαφυλάξω την ψυχική ηρεμία και γαλήνη του έφηβου γιου μου, όπως οφείλει να κάνει κάθε υπεύθυνος πατέρας.

Με απόλυτο σεβασμό στη δουλειά των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώ από όλους να σεβαστούν αυτή τη δύσκολη οικογενειακή στιγμή και κυρίως να σεβαστούν το παιδί μου, που δεν πρέπει να γίνει βορά στο βωμό της εφήμερης δημοσιότητας» αναφέρει το μήνυμα του.

Ως φαίνεται το γυαλί της "χρυσής" τους σχέσης έχει σπάσει και έχει γίνει χίλια κομμάτια. Δύσκολα θα ξανακολλήσει  και καλό είναι στο εξής και οι δύο να σκεφτούν το καλό του παιδιού τους και πως οι πράξεις τους δεν θα το πληγώνουν.

Μαρίνα και Γιώργος Πατούλης: Ο πόλεμος των Ρόουζ & στη μέση ένα παιδί