Μαμά-δες: Η ιστορία της μητέρας που έκανε δίδυμα για να σώσει το πρώτο της παιδί θα σας συγκινήσει!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Πως μπορεί αλήθεια να νιώθει μια μαμά όταν ακούει ότι για να σωθεί το κοριτσάκι της πρέπει η ίδια να γεννήσει συμβατό αδελφάκι, προκειμένου να γίνει μεταμόσχευση μυελού των οστών στη μικρή; Η ιστορία της Όλγας Μαρή απότην Κρήτη θα σας συγκινήσει!

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Ένα συγκλονιστικό true story για τον αγώνα μιας οικογένειας να σώσει την πρωτότοκη κόρη του, η οποία έπασχε από σπάνια ασθένεια, παρουσιάσε η Ζωή Κρονάκη στην εκπομπή της "Μαμά-δες". Η Όλγα Μαρή λίγο καιρό μετά τη γέννηση της πρώτης της κόρης, Έλενας,  έμαθε ότι έπασχε από μια εξαιρετικά σπάνια γονιδιακή ασθένεια, μόλις η τέταρτη περίπτωση σε όλο τον κόσμο. Για να καταφέρει να σώσει την κόρη της έπρεπε να βρεθεί συμβατός δότης και ο μόνος πιθανός, θα ήταν ένα αδερφάκι, το οποίο μπορεί να ερχόταν στο μέλλον. Μετά από μεγάλο αγώνα και αρκετές εξωσωματικές (4), η μητέρα έφερε στον κόσμο δίδυμα κοριτσάκια, έγινε η επέμβαση και σήμερα η μικρή της Έλενα χαίρει άκρα υγείας!

"Η ιστορία μας ξεκίνησε πριν 11 χρόνια, όταν η κόρη μου ήταν μόλις 25 ημερών. Μας ενημέρωσαν ότι το παιδί έπρεπε να μεταγγιστεί, αλλά στην Κύπρο δυστυχώς δεν μπορούσαν να βρουν την αιτία. Το οποίο μεταγγιζόταν κάθε δύο εβδομάδες χωρίς να γνωρίζουμε τον λόγο. Ο γιατρός μας από το Αγία Σοφία, μάς είπε ότι έπρεπε να στείλουμε αίμα στην Ιταλία σε εξειδικευμένο κέντρο, και μετά από κάποιου μήνες μάς ήρθε η απάντηση, όπου διαγνώστηκε με σπάνια μορφή αναιμίας, σιδηροαχρηστική αναιμία, μόλις το 4ο καταγεγραμμένο κρούσμα παγκοσμίως. Και η θεραπεία ήταν η μεταμόσχευση μυελού των οστών από συμβατό αδελφάκι " διηγείται η μαμά.

Η κ. Μαρή μπήκε στη διαδικασία να αποκτήσει και άλλο παιδί για να σώσει την πρωτότοκη κόρη της, "διότι έπρεπε να κάνουμε υγιή και συμβατό αδελφάκι. Κάναμε τέσσερις, σε όλες βρίσκαμε υγιές συμβατά αδελφάκια, το ατύχημα ήταν ότι δεν μπορούσα να τα κρατήσω στην μήτρα μου, στην 3η ή 4η εβδομάδα τα έχανα".

"Στην τελευταία εξωσωματική η κόρη μου μου έκανε μόνη της τις ενέσεις"

Στην τέταρτη προσπάθεια, που είχε πει ότι θα ήταν και η τελευταία διότι δεν άντεχε άλλο ψυχολογικά, ήρθε και το ευτυχές αποτέλεσμα. "Η Έλενα τότε ήταν 4 ετών μου έκανε τις ενέσεις μόνη της κάθε πρωί στην κοιλιά. Ήξερε ότι θα έρθει ένα αδελφάκι για να τη σώσει. Ήταν κάτι που το περνούσαμε μαζί".

Πως βίωνε το παιδί την ασθένειά του; ""Μεγάλωσε και έλεγε είμαι είμαι φυσιολογική και πάω κάθε δύο εβδομάδες και κάνω μετάγγιση. Πήγαινε στο σχολείο και έλεγε στους συμμαθητές της να κάνετε εξετάσεις, να ελέγχεται την αιμοσφαιρίνη σας. Να κάνετε υπερήχους στην κοιλιά σας. Ναι, μεν δεν είναι φυσιολογικό για ένα παιδί 6-7 ετών, αλλά μεγάλωνε με το πρόβλημά της".

Η τέταρτη εξωσωματική ήταν και επιτυχημένη και απέκτησε δύο κορίτσια που σήμερα είναι 6 χρονών. Ήρθαν κι έδωσαν ζωή στην Έλενα. "Όταν πήγαν 2,5 χρονών οι μικρές και 7,5 η  έναν 200 μεταγγίσεις αίματος Η Έλενα μας έδινε κουράγιο και έδινε και σε πολλούς ανθρώπους μετά που έπασχαν από διάφορε ασθένειες".

Δυόμιση χρόνια μετά τη μεταμόσχευση η Έλενα είναι πλέον 11 ετών και οι αδελφές της 6, και ζουν μια απόλυτα φυσιολογική ζωή!