Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου από τα χεράκια της Νάντιας Μπουλέ

Δημοσιεύθηκε στις

Η μαμά, σύζυγος, παρουσιάστρια, ηθοποιός και τραγουδίστρια μαγειρεύει στην εκπομπή «Μαμά-δες» μαζί με την Τζένη Θεωνά.

Παρότι πολυπράγμων, η Νάντια Μπουλέ μαγειρεύει καθημερινά, με βιολογικά προϊόντα γιατί της αρέσει να προσέχει την κόρη της Σέμελη και τον σύντροφό της, Γιώργο, που του αρέσει junk food.


Υλικά

  • 3 κολοκύθια μεγάλα, τριμμένα
  • 3 φρέσκια κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 τριμμένο καρότο
  • φέτα σε κομμάτια ('η τοφου για βίγκαν)
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 θυμαρι
  • 5 κ.σ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) ή βρώμη
  • 1 κ.σ. βιολογικό ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Μεταφέρουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε μια πετσέτα και ακουμπάμε πάνω σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15’. Στη συνέχεια τυλίγουμε καλά την πετσέτα και στίβουμε ώστε να φύγουνε τα υγρά από το κολοκύθι.

Μεταφέρουμε τα στιμμένα κολοκύθια σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακτεύουμε καλά.

Πλάθουμε τουσ κεφτέδες

Ψήνουμε για περίπου 20’, μέχρι να ροδίσουν.

Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με γιαούρτι

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου από τα χεράκια της Νάντιας Μπουλέ