Αυτή η κίνηση της Melania Trump σε παιδιατρικό νοσοκομείο προκάλεσε οργή (φωτό)

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια από τις τελευταίες της εμφανίσεις ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η Melania Trump επικρίθηκε εντόνως διότι έσπασε το πρωτόκολλο προστασίας από τον κορονοϊό, βγάζοντας τη μάσκα της μέσα σε παιδιατρικό νοσοκομείο. Το έκανε όμως, για καλό σκοπό και διατήρησε τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

από την Μαργαρίτα Αργυροπούλου


Η Melania επισκέφτηκε το Εθνικό Παιδικό Νοσοκομείο στη Washington, συνομίλησε με ασθενείς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ έδωσε χαρά στα παιδιά διαβάζοντας τους ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Ωστόσο αφαίρεσε τη μάσκα της.

"Αισθάνομαι ευγνώμων για την επίσκεψή μου στο Children's National Hospital και για το γεγονός ότι διάβασα μια χριστουγεννιάιτκη ιστορία και έπαιξα ένα παιχνίδι με ασφάλεια με τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια όλων των επισκέψεών μου, ένιωσα τη ζεστασιά των παιδιών, είδα τη χαρά στα μάτια τους και τα φωτεινά χαμόγελα στα πρόσωπά τους. #Καλά Χριστούγεννα" ήταν το μήνυμά της στο Twitter.

Η κίνησή της αυτή προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, διότι η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι απόλυτα υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών παρότι έφτασε στο Children's National Hospital φορώντας μάσκα, την αφαίρεσε όταν πήρε τη θέση της μπροστά από χριστουγεννιάτικο δέντρο, για να διαβάσει το παραμύθι. Αν και τήρησε όλα τα υπόλοιπα μέτρα, όπως αυτό των αποστάσεων, επικρίθηκε έντονα.

Αυτή η κίνηση της Melania Trump σε παιδιατρικό νοσοκομείο προκάλεσε οργή (φωτό)

Προς υπεράσπισή της, ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην επίσκεψη εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο του νοσοκομείου για τους ομιλητές σε ό,τι αφορά τις μάσκες που, με βάση τις οδηγίες για την περιοχή, προβλέπουν ότι δεν απαιτείται όταν κάποιος δίνει ομιλία, να φορά μάσκα. M ε την προϋπόθεση ότι κανένας δεν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 μέτρων». Παράλληλα, υπογράμμισε  ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Melania Trump ήταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 3,6 μέτρων από τους άλλους.

Μάλιστα και η εκπρόσωπος του νοσοκομείου Diana Troese, στάθηκε στο πλευρό της Melania, σημειώνοντας ότι τήρησε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών της Washington και όχι το πρωτόκολλο του νοσοκομείου. «Η πρώτη μας προτεραιότητα στο Εθνικό Νοσοκομείο Παιδιών είναι η ασφάλεια των ασθενών, των οικογενειών και των υπαλλήλων μας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της DC Health, η χρήση μάσκας δεν απαιτείται όταν κάποιος είναι ομιλητής. Η Πρώτη Κυρία αφαίρεσε τη μάσκα της μόνο όταν διάβαζε το παραμύθι και οι υπόλοιποι ση αίθουσα ήταν τουλάχιστον δύο μέτρα μακριά της και φορούσαν όλοι μάσκες», είπε και υπογράμμισε ότι φορούσε μάσκα στο υπόλοιπο της επίσκεψης της.

Υπενθυμίζεται, ότι η Melania Trump διαγνώστηκε με Covid-19 ταυτόχρονα με τον Πρόεδρο στις αρχές Οκτωβρίου.

Ωστόσο, όπως γράφει το CNN, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας λένε ότι είναι ακόμη ασαφές το πόσο καιρό τα αντισώματα προσφέρουν προστασία και προτείνουν να φοράτε μάσκα.