Η Εριέττα Κούρκουλου υπερασπίζεται τους γονείς: «Θρηνούν το μωρό τους γιατί δεν είχαν χρόνο και βοήθεια...»

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

H ευθύνη για τον τραγικό θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους, που το ξέχασε για ώρες ο 37χρονος πατέρας του στο αυτοκίνητο δεν είναι μόνο δική, αλλά και του κράτους που δεν παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη σε νέους γονείς.

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση εξέφρασε το θυμό και την αγανάκτηση της για τους ανυπεράσπιστους γονείς, που τρέχουν όλη μέρα, χωρίς βοήθεια να προλάβουν όλες τις υποχρεώσεις τους. Περιγράφοντας πως χτίστηκε η σχέση του συζύγου της με τον γιο της,  υπερασπίζεται το δικαίωμα των γονιών, να περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά τους.


Αναλυτικά η ανάρτηση της Εριέττα Κούρκουλου:

«Πήρε χρόνο… Πήρε χρόνο ακόμα και για εμένα να καταλάβω ότι είναι δικός μου. Πήρε χρόνο για εμένα που τον είχα στην κοιλιά μου 9 μήνες, που του μιλούσα και του διάβαζα παραμύθια, που τον ένιωθα να στριφογυρίζει μέσα μου και καταλάβαινα πότε είχε λόξιγκα καιρό πριν τον πάρω αγκαλιά.

Για τον πατέρα του πήρε περισσότερο χρόνο η συνειδητοποίηση ότι έγινε μπαμπάς. Χρειάστηκε να αναπτύξει πρώτα μια στοιχειώδη επικοινωνία με το μωρό μας. Πήρε χρόνο, αλλά είχαμε χρόνο. Εγώ είχα τον χρόνο να καθίσω σπίτι και την δυνατότητα να τον παίρνω μαζί μου στην δουλειά.

Ο Βύρων είχε τον χρόνο να χτίσει σταδιακά την σχέση του λίγες ώρες κάθε μέρα μετά το γραφείο, γιατί δεν είχε χίλιες άλλες υποχρεώσεις στο σπίτι. Είχαμε την πολυτέλεια του χρόνου που χρειαζόταν για να γίνουμε γονείς και να γίνουμε καλοί γονείς, όμως οι άνθρωποι που θρηνούν τον χαμό του παιδιού τους σήμερα, δεν είχαν χρόνο. Δεν είχαν βοήθεια. Δεν είχαν την υποστήριξη που δικαιούνταν από το κράτος.

Ήταν χαμένοι από χέρι… Μπορούμε να καταδικάσουμε τον μπαμπά που έκανε το λάθος, αλλά θα ήταν πιο ωφέλιμο να εστιάσουμε στο πραγματικό πρόβλημα που τον οδήγησε εκεί, για να μην ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο».