Η δραματική διάσωση αθλήτριας, που λιποθύμησε στην πισίνα - Μόνο η προπονήτρια της αντιλήφθηκε και βούτηξε να τη σώσει

Δημοσιεύθηκε στις

Η συγκλονιστική αυτή εικόνα κάνει το γύρο του κόσμου.Τρόμος, λύπη, αγωνία, συγκίνηση, ανακούφιση. Όλα τα συναισθήματα σε ελάχιστα λεπτά. Πρόκειται για την πιο δυνατή στιγμή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που διεξάγεται στην Βουδαπέστη.

Η 25χρονη Αμερικανίδα Ανίτα Άλβαρεζ χάνει τις αισθήσεις μέσα στο νερό κατά την διάρκεια της σόλο εμφάνισης της στην κολύμβηση στο Παγκόσμιο. Στη φωτογραφία φαίνεται η προπονήτριά της, Αντρέα Φουέντες, να βουτά στη πισίνα για να τη σώσει, αφού είναι η πρώτη που συνειδητοποίησε τι συμβαίνει.....


Προς το τέλος της εκτέλεσης του προγράμματος η 25χρονη έχασε τις αισθήσεις της μέσα στο νερό. Αμέσως η προπονήτριά της, Άντρεα Φουέντες, η οποία κατάλαβε τι συνέβη, βούτηξε στην πισίνα για να τη σώσει.

Αφού η Άλβαρες βγήκε έγκαιρα εκτός πισίνας, επενέβησαν κάποιοι υπεύθυνοι, της παρείχαν πρώτες βοήθειες και την επανέφεραν, αφού την έβαλαν σε φορείο.

Από εκεί, η 25χρονη μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρείο του κολυμβητηρίου, με την αμερικανική ομάδα να ανακοινώνει λίγο αργότερα πως η αθλήτρια είναι καλά.

Πολλές φορές οι προπονητές αγαπούν τους αθλητές τους σαν παιδιά τους. Οι αμέτρητες ώρες που περνούν μαζί τους, όταν κάνουν πρωταθλητισμό, οι αγωνίες οι χαρές, οι απογοητεύσεις τους δένουν σαν οικογένεια.

«Ήταν τρομακτικό. Έπρεπε να πηδήξω γιατί δεν το έκαναν οι ναυαγοσώστες», δήλωσε η προπονήτρια της αμερικανικής ομάδας σύμφωνα με τη Marca. «Τρόμαξα, επειδή είδα ότι δεν ανέπνεε, αλλά τώρα είναι πολύ καλά», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή συγκλονίζουν οι εικόνες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στον αγώνα.


Σύμφωνα με τα όσα είπε η Φουέντες, η Αλβαρέζ λιποθύμησε εξαιτίας της προσπάθειας που κατέβαλε κατά τη διάρκεια του προγράμματός της. «Είχε νερό στους πνεύμονές της, όταν άρχισε να αναπνέει ξανά όλα ήταν εντάξει», είπε.

«Φώναξα στους ναυαγοσώστες να πέσουν στο νερό, αλλά δεν κατάλαβαν τι είπα, ή δεν το άκουσαν. Δεν ανέπνεε… μπήκα όσο πιο γρήγορα μπορούσα, λες και ήταν τελικός Ολυμπιακών αγώνων», συμπλήρωσε η προπονήτρια, που ως αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης είχε κατακτήσει τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια.

«Ήταν η καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει ποτέ. Απλά, πίεσε τον εαυτό της στα όρια και τα βρήκε. Αλλά είναι ΟΚ και οι γιατροί λένε ότι είναι καλά», έγραψε η Φουέντες στο Instagram αναφερόμενη στην Αλβαρέζ.

«Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει σε άλλα αθλήματα: στην ποδηλασία, τον μαραθώνιο, τον στίβο… κάποιοι δεν φτάνουν στον τερματισμό και άλλοι τερματίζουν μπουσουλώντας ή λιποθυμούν. Το δικό μας άθλημα είναι επίσης πολύ δύσκολο», συμπλήρωσε.