Η ατάκα του γιού της Αθηνάς Οικονομάκου: Θέλω να είμαι μόνος μου, δεν θέλω αδερφή

Δημοσιεύθηκε στις

Η Αθηνά Οικονομάκου επέστρεψε στο θέατρο μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, και αποκάλυψε τον λόγο που την κράτησε μακριά. Και αυτός δεν ήταν τα παιδιά της.

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Μαμά-δες, και μίλησε στην Τζένη Θεωνά, για τις κρίσεις πανικού που την ανάγκασαν να αποσυρθεί για μεγάλο διάστημα από την υποκριτική.


"Τα πρώτα χρόνια με κράτησε μακριά από το θέατρο μια ψυχολογική πίεση, ένα άγχος που είχα, σκηνικό, σκηνικό φόβο, "stage fright". Κι επειδή ζορίστηκα πολύ και δυσκολεύτηκα, αποφάσισα ότι δεν θέλω να υποφέρω άλλο, επειδή αγαπάω και πάρα πολύ τη δουλειά. Σκέψου ότι ήμουν σε παραστάσεις που περνούσα υπέροχα. Όλο αυτό ήταν ανυπόφορο, γιατί από τη μία ήμουν πανευτυχής με όλο αυτό που ζούσα, την παρέα που είχα, με την παράσταση, το ρόλο, με την αποδοχή του κόσμου και από την άλλη, μέσα μου ένιωθα χαμένη στο διάστημ. Ήταν μία αγωνία τεράστια που ήρθε και με έπνιξε. Αποφάσισα πως μέχρι να το λύσω με την ψυχοθεραπεία, θα αποφύγω να το κάνω".

Η Αθηνά Οικονομάκου επέστρεψε φέτος στο θέατρο με την παράσταση "Η τρελή του Σαγιό" και είναι πανευτυχής, υπογραμμίζοντας ότι το γιόρτασε με τον σύζυγό της, Φίλιππο Μιχόπουλο. Μάλιστα ήταν αυτός που την παρότρυνε να πάρει το ρόλο.

Ο έρωτάς της όπως εξομολογήθηκε ήταν κεραυνοβόλος και ήρθε την κατάλληλη στιγμή, όταν είχε αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά της με την ψυχοθεραπεία.

«Έπαθα την ταραχή μπυ. Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που τον είδα, έπαθα την ταραχή μου. Ούτε καν πρόσωπο δεν είχα δει, τον είδα πάνω στη μηχανή με το κράνος, δεν ξέρω τι ήταν αυτό το μαγικό. Έκατσε δίπλα μου με φλέρταρε κι αυτό ήταν».

Το πρώτο διάστημα που έγιναν γονείς ήταν μία πρόκληση για εκείνους που με πολλή δουλειά τη διαχειρίστηκαν.

«Είμαστε εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες με τον άντρα μου. Υπήρχε μία κοινή βάση, το ίδιο νόμισμα στις δύο διαφορετικές όψεις. Ο Φίλιππος δεν είναι υπέρ των ορίων και του προγράμματος. Εγώ είμαι εντελώς το αντίθετο».

«Υπήρχε σύγκρουση και με τα παιδιά ειδικά. Ήμουν παραπάνω πιεστική. Με το πρώτο παιδί εγώ ήμουν παραπάνω πιεστική, του προγράμματος. Έχουμε έρθει ο ένας στο μέρος του άλλου, το θέλαμε πολύ, το παλέψαμε πολύ, το δουλέψαμε πολύ».

«Όταν ήρθε ο Μάξιμος ήταν μία γερή πρόκληση, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, έπεσα πολύ ψυχολογικά το πρώτο διάστημα, απέφυγα ξυστά την επιλόχειο. Είχα απαιτήσεις που για τον Φίλιππο ήταν παραπάνω από όσες έπρεπε. Όταν ήταν τριών μηνών ο Μάξιμος φύγαμε στη Μύκονο, σε ένα σπίτι που δεν είχε όλες τις προϋποθέσεις και ο Φίλιππος δούλευε πάρα πολύ, έφευγε στις 9 το πρωί και γύριζε 11 το βράδυ. Δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω. Ζοριζόμουν πάρα πολύ. Ήμουν πολύ μόνη μου. Δεν μπυ άρεσε να είμαι μόνη μου σε ένα σπίτι και να προσέχω μόνο το μωρό».

Ο σύζυγος της ήταν μέσα στους τοκετούς. «Ο πρώτος ήταν δύσκολος τοκετός, πολλές ώρες, πολύ πόνος, υπέφερα πάρα πολύ, εξαντλήθηκα σε βαθμό που μετά έκλαιγα που τελείωσε όλο αυτό. Στο δεύτερο γελούσα, την ώρα που έβγαινε το μωρό δεν το πίστευα».

Η ηθοποιός μίλησε και για τη σχέση μεταξύ των δύο αδελφών, Μάξιμου και Σιένα, χαρακτηρίζοντας τη μαγική. "Εέιναι τρομερό πόσο διαφορετικοί χαρακτήρες είναι. Η μικρή είναι πολύ ανεξάρτητη, πολύ δυναμική, ο Μάξιμος είναι πολύ ευαλισθητος, συναισθηματικός. Νομίζω ο Μάξιμος μοιάζει στον μπαμπά του, η μικρή είναι τσαπερδόνα, πιο πολύ σαν εμένα, πιο έντονη, διεκδικεί είναι αποφασιστική, είναι αυτάρκης".

Μάλιστα εξομολογήθηκε ότι ο Μάξιμος υπάρχουν στιγμές που λέει: "Δεν τη θέλω, θέλω να είμαι μόνος μου, δεν θέλω αδερφή. Θέλω μεγαλύτερο αδερφό...".

Όπως είπε η Αθηνά Οικονομάκου δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο ενός τρίτου παιδιού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jenny Theona (@jennytheona)