Γλυκά Νερά: Σε 30 ημέρες η απόφαση αν θα αφαιρεθεί οριστικά η επιμέλεια της Λυδίας από τον συζυγοκτόνο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Στη ζεστή αγκαλιά όχι μόνο της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, που δολοφονήθηκε από το σύζυγό της, αλλά και όλης της Αλοννήσου βρίσκεται πλέον η μικρή Λυδία. Το ενός έτους κοριτσάκι παρέλαβε σήμερα η μητέρα της Σουζάνα, από τους γονείς του πατέρα της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος σον Κορυδαλλό, μετά την ομολογία του ότι ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή της 20χρονης κοπέλας.

Χθες ο εισαγγελέας ανηλίκων ήταν καταπέλτης κατά του 33χρονου πιλότου και αποφάσισε η οικογένεια Κράουτς να αναλάβει την προσωρινή επιμέλεια της Λυδίας.


Σχολιάζοντας το γεγονός της αφαίρεσης της γονικής μέριμνας από τον πατέρα, ο συνήγορος του 33χρονου, Αλέξαναδρος Παπαϊωαννίδης, επισήμανε ότι είναι προσωρινή, «αλλά σε 30 μέρες από τώρα θα εκδικαστεί η υπόθεση προκειμένου να δούμε το σκεπτικό και αν θα του αφαιρεθεί οριστικά επιμέλεια ή όχι».

«Η εισαγγελέας στην απόφαση της αναφέρει ζητήματα που σχετίζονται με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί και για τα οποία έχει απολογηθεί ο εντολέας μου. Η κρίση και η απόφαση για το τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία νύχτα θα κριθούν σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο.  Στη δίκη το ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί είναι η ανάλυση του πραγματικού περιστατικού προ της τελέσεως του αδικήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μίλησε για την πρώτη αντίδραση του συζυγοκτόνου, σχετικά με την ανάληψη της προσωρινής επιμέλειας από την οικογένεια της Καρολάιν. «Αυτό που έλεγε και συνεχίζει να λέει ο εντολέας μου είναι να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ανήλικο τέκνο του» είπε στον Σκάι, προσθέτοντας ότι η πρώτη και τελευταία σκέψη είναι για το παιδί και η εξασφάλιση του.

Ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο συζυγοκτόνος,ο κ. Παπαϊωαννίδης τόνισε ότι είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος και μεταμελημένος για την πράξη του, ενώ σχετικά με τα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει παρουσιάζοντάς τον ψυχρό και κυνικό, είπε ότι ο ίδιος έχει διαφορετική εικόνα και ότι ο εντολέας του δεν έχει δείξει να τον απασχολεί η εικόνα που βγάζει προς τα έξω. «Αυτό που τον νοιάζει πραγματικά είναι το παιδί», επανέλαβε.

Σε ό,τι αφορά στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να εργάζεται μέσα στις φυλακές, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι κάθε κρατούμενος πάντα του τίθεται η επιλογή να εργαστεί σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα. Τόνισε δε ότι για κάθε κρατούμενο που εργάζεται υπάρχει ένας ευεργετικός υπολογισμός στην ποινή, όχι όμως για τις ποινές που επισείουν ισόβια κάθειρξη.