Εξιτήριο για τον 10χρονο που καταπλακώθηκε στο ξενοδοχείο από βράχο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία της Ιεράπετρας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, από την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής όταν ένας βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω σε τουριστικό κατάλυμα καταπλακώνοντας μία 45χρονη γυναίκα.

Από θαύμα σώθηκαν ο 50χρονος σύζυγος της και ο 10χρονος γιος της, οι οποίοι βρίσκονταν σε διπλανό δωμάτιο.


Εξιτήριο για το 10χρονο παιδί

Το μικρό παιδί τραυματίστηκε στα κάτω άκρα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο απ' όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα μετά από μια σειρά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε Το παιδί έχει υποστεί κάταγμα στο αριστερό πόδι καθώς του έγιναν και ράμματα στο πρόσωπο.

Ο πατέρας σε κατάσταση σοκ λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, με αίματα στη μπλούζα του, πήγε ξανά στα ερείπια βρήκε την κατεστραμμένη τους βαλίτσα, έβαλε όσα πράγματα βρήκε και μεταφέρθηκε σε άλλο ξενοδοχείο.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή της Αγιας Φωτιάς, όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε από το βουνό και έπεσε πάνω στα ενοικιαζόμενα δωμάτια που βρίσκονταν στο σημείο, ισοπεδώνοντας τα δύο ακριανά.

Το ένα δωμάτιο ήταν άδειο ωστόσο στο δεύτερο διέμενε μία οικογένεια από τη Σλοβενία που απολάμβανε τις διακοπές της.

Και τα δύο δωμάτια μετατράπηκαν σε ερείπια καθώς ταβάνι και τοίχοι καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Δυστυχώς, κάτω από τα ερείπια εγκλωβίστηκε η 45χρονη αλλά και ο 10χρονος γιος της.

Ο 50χρονος σύζυγός της κατάφερε και απεγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ενώ ξεκίνησε να ψάχνει στα ερείπια την οικογένειά του.

Στο έσπευσαν 25 οχήματα με 50 πυροσβέστες, κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ, εθελοντές της ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και του Ερυθρού Σταυρού, άνθρωποι από την Πολιτική Προστασία και τον δήμο Ιεράπετρας και ξεκίνησαν μία μεγάλη προσπάθεια εντοπισμού και διάσωσης της 45χρονης γυναίκας και του 10χρονου παιδιού.

Τραγική ειρωνία

Η οικογένεια από τη Σλοβενία θα αναχωρούσε το πρωί της Κυριακής για την πατρίδα τους. Για λίγες όμως ώρες… δεν πρόλαβε.

Η οικογένεια έμενε στα δύο ακριανά δωμάτια του ξενοδοχείου. Σ εκείνα δηλαδή που ο βράχος καταπλάκωσε ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα υπόλοιπα δωμάτια του ξενοδοχείου ήταν άδεια.