Είστε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης; 11 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε

Δημοσιεύθηκε στις

Είστε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας και δεν ξέρετε πως να το διαχειριστείτε... Όλες οι αλλαγές που σας συμβαίνουν αλλά δεν ξέρετε αν είναι οι σωστές. Από την ανασφάλεια, από την άλλη οι αλλαγές στο σώμα σας και στις συνήθειες σας.

από την Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Ιδού 11 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε: από την εξάντληση του κορμιού σας μέχρι τη συχνουρία.

#1 - Η εξάντληση μπορεί να είναι τόσο αφόρητη

Νιώθετε εξαντλημένη και μια συνεχή λαχτάρα για το κρεβάτι σας; Για πολλές γυναίκες, η ακραία κόπωση του πρώτου τριμήνου είναι μια έκπληξη. Και είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη μετάβαση για όσες γυναίκες έχουν ανεξάντλητη ενέργεια. Οι γυναίκες που χρειάζονται συνήθως μόνο έξι ώρες ύπνου τη νύχτα συχνά βρίσκουν ότι χρειάζονται σχεδόν διπλάσιες από αυτές τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης. Ευτυχώς, αυτό είναι φυσιολογικό. Είναι ένα σήμα από το σώμα σας να επιβραδύνετε και να του δώσετε χρόνο να προσαρμοστεί στις εκπληκτικές αλλαγές που συμβαίνουν μέσα. Οι αλλαγές ορμονών διαδραματίζουν επίσης μεγάλο ρόλο στο να σας κάνουν να αισθάνεστε κουρασμένες, ειδικά η προγεστερόνη, καθώς αυτή η ορμόνη αυξάνεται απότομα το πρώτο τρίμηνο. Τα καλά νέα είναι ότι η ακραία κόπωση του πρώτου τριμήνου ξεχνιέται σύντομα με τη λάμψη και την ενίσχυση της ενέργειας που έρχεται με το δεύτερο τρίμηνο.

# 2 - Θα γίνετε αντικοινωνικοί

Ακόμα κι αν είστε συνήθως πολύ κοινωνικοί, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να μείνετε σπίτι και να καθίσετε στον καναπέ - και να καταλήξετε στο κρεβάτι εκπληκτικά νωρίς. Δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της κόπωσης που μόλις είπαμε.
Επιπλέον, εάν ακόμα δεν έχετε πει στον περίγυρο σας ότι είστε έγκυος, μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε παρέα με αυτό το γιγαντιαίο «μυστικό» και δεν θα έχετε πως να δικαιολογήσετε ότι δεν μπορείτε να πίνετε αλκοόλ στους φίλους σας.

# 3 - Θα ξεκινήσετε να κάνετε googling για συμπτώματα εγκυμοσύνης και θα στραφείτε στο Διαδίκτυο για ιατρικές συμβουλές

Θα αισθάνεστε την ανάγκη να ψάξετε στο google για κάθε μικρή συστροφή και κίνηση που αισθάνεστε στο σώμα σας, κάτι που θα σας οδηγήσει σε αναξιόπιστες και άσχετες πληροφορίες. ΠΟΤΕ μην υποκύψετε σε αυτόν τον... πειρασμό (αν και μάλλον θα το κάνετε ούτως ή άλλως).

# 4 - Θα ανακαλύψετε επίσης διαδικτυακές κοινότητες  

Τα φόρουμ εγκυμοσύνης και μωρών για τις μέλλουσες μητέρες που περνούν το ίδιο πράγμα μπορεί να είναι μια τεράστια πηγή υποστήριξης και λογικής.

# 5 - Ίσως δυσκολευτείτε να απολαύσετε πραγματικά την εγκυμοσύνη στην αρχή

Όχι μόνο αισθάνεστε ναυτία και κούραση, αλλά αντιμετωπίζετε το άγχος κατά τη διάρκεια αυτών των επισφαλών πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης - καθιστώντας δύσκολο να αγαπήσετε την περίοδο αυτή της ζωή σας. Εντελώς φυσικό.

# 6 - Έχω ένα μυστικό...

Είστε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;  11 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε

Όλες τις πρώτες εβδομάδες προτιμάτε να κρατήσετε μυστική την εγκυμοσύνη ή το εκμυστηρεύεστε σε λίγους κοντινούς ανθρώπους. Είναι διασκεδαστικό, ωστόσο, όταν είστε έξω με παρέα και συνεχίζετε να σκέφτεστε: «Είμαι έγκυος! Έχω ένα μωρό που μεγαλώνει μέσα μου! ".

# 7 - Θα νιώσετε πιο κοντά στη μαμά σας

Σας γύριζε το μάτι όταν η μαμά σας έλεγε: «Θα καταλάβεις όταν γίνεις μαμά»… αλλά τώρα το κάνεις. Και πιθανότατα θα έρθετε πιο κοντά στη μαμά σας σε αυτό το ταξίδι.

# 8 - Η κύστη σας θα γίνει ο χειρότερος εχθρός σας

Η μεγαλύτερη αλήθεια. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είστε κουρασμένοι όλη την ώρα όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα 501.236 φορές την ημέρα (και τη νύχτα).

# 9 - Η «πρωινή» αδιαθεσία δεν εμφανίζεται πάντα το πρωί

Κι όμως η πρωινή ναυτία δεν εμφανίζεται πάντα και μόνον το πρωί. Υπάρχουν εγκυμονούσες που είχαν ναυτία 24 ώρες 7 ημέρες την εβδομάδα. Αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα όταν μπείτε στο δεύτερο τρίμηνο, ευτυχώς. Συνήθως...

# 10 - Θα έχετε την επιθυμία να διαβάσετε κάθε άρθρο, βιβλίο, ενημερωτικό δελτίο και περιοδικό σχετικά με την εγκυμοσύνη

"ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!"

Είστε στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης;  11 αλήθειες που πρέπει να γνωρίζετε

# 11 - Την πρώτη φορά που θα δείτε το... "φιστίκι" σας στην οθόνη του υπέρηχου, θα συγκινηθείτε- ακόμη και αν δεν έχετε ιδέα ποιο ακριβές σημείο βλέπετε.

Εννοείται και την πρώτη φορά που θα ακούσετε τον καρδιακό παλμό.