Χριστίνα Κοντοβά: Τι συμβουλεύει τις γυναίκες που θα επιλέξουν να γίνουν μητέρες μέσω υιοθεσίας

Δημοσιεύθηκε στις

Η Χριστίνα Κοντοβά ζει πλέον ευτυχισμένη στην Αθήνα με την κόρη της Έιντα και τον σύντροφο της Τζώνη Καλημέρη. Οι τρεις τους έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και ζουν μοναδικές στιγμές. Η μικρή Έιντα έχει δώσει άλλο νόημα στη ζωή τους και στη σχέση τους.

Ο Τζώνη Καλημέρης φαίνεται να απολαμβάνει τις στιγμές με το κοριτσάκι (είναι πατέρας αγοριών) και μάλιστα συχνά πυκνά τους πετυχαίνει ο φωτογραφικός φακός των παπαράτσι σε βόλτες με τη μικρή. Και η διάσημη σχεδιάστρια του΄των νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη που πήρε τη δύσκολη απόφαση να ζήσει τη μητρότητα μέσα από την υιοθεσία ενός παιδιού από την Αφρική.


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας που ήταν την Τρίτη 8 Μαρτίου, η ActionAid σε συνεργασία με τον φωτογράφο Κοσμά Κουμιανό, διοργάνωσε στο Ωδείο Αθηνών την έκθεση φωτογραφίας «Κοίταξέ με, άκουσέ με».

Η Χριστίνα Κοντοβά έδωσε το παρών στην έκθεση και, μεταξύ άλλων, έκανε δηλώσεις πρώτη φορά στην κάμερα  για την υιοθεσία της κόρης της αλλά και για τον Τζώνη Καλημέρη.

Ερωτώμενη για τη μητρότητα απάντησε:  «Ευχαριστώ τον Θεό που είχα καθαρό μυαλό και έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να ζήσει αυτή την εμπειρία. Είναι μία εμπειρία που σου δίνει όραμα. Η διαμονή μου στην Αφρική μου δίδαξε την υπομονή, όπως λέω πάντα όμως, αν υπήρχε παράδεισος είναι εκεί», είπε αρχικά η σχεδιάστρια μόδας.

«Στις δύσκολες στιγμές παίρνω δύναμη από τις γυναίκες που έχω γύρω μου και από τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου και είπε πολύ τυχερή που είχα έναν άνθρωπο που ήταν δίπλα μου» είπε για τον σύντροφό της Τζώνη Καλημέρη.

«Δεν θα έλεγα ότι είμαι πιο ολοκληρωμένη, γιατί θα ήταν άδικο ότι δεν ήμουν και είναι και άδικο για τις γυναίκες που δεν είναι μητέρες και δεν τις θεωρούμε ολοκληρωμένες. Δεν είναι μισή μια γυναίκα που δεν έχει αποκτήσει παιδιά. Νιώθω γεμάτη όμως», πρόσθεσε η Χριστίνα Κοντοβά.

Τι θα διδάξει στην κόρη της; «Να είναι ο εαυτός της και να μην φοβάται αυτό που είναι».

Όσον για το αν φοβάται; «Από η στιγμή που γίνεσαι μάνα φοβάσαι τα πάντα. Έχω αποικήσει πολλές φοβίες»

Τι θα συμβούλευε τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες υιοθετώντας ένα παιδί; «Να έχουν αγάπη, να έχουν πολλή υπομονή. Δεν έχει διαφορά στο τέλος. Ένας γονιός που κάνει βιολογικά παιδί κι ένας που υιοθετεί περνά τις ίδιες ανησυχίες. Είναι δύσκολη η διαδρομή της μητρότητας ούτως ή άλλως».