Χρηστίδου- Μαραντίνης: Κοιτά, τώρα τί μπορεί να μας διδάξει ένα celebrity (πρώην) ζευγάρι! (video)

Δημοσιεύθηκε στις

Έχει αναφερθεί ξανά και σίγουρα δεν βρίσκεσαι σε σοκ όταν ακούς τον όρο co-parenting (συνεπιμέλεια).Σε περίπτωση όμως που σε έπιασα αδιάβαστη οφείλω να σε ενημερώσω πως είναι η νέα τάση στην ανατροφή των παιδιών σε περίπτωση χωρισμού.

Από τη Βέρα Πάρδου


Αποκλείοντας βέβαια ακραία προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν εκεί όπως είναι η οικογενειακή βία τότε είναι η πιο ασφαλής, έμπιστη και σίγουρη μέθοδος για την προσέγγιση και ανατροφή ενός παιδιού μετά το διαζύγιο.

Είναι δύσκολο γιατί και οι σύντροφοι χρειάζεται να αφήσουν στην άκρη το θυμό, τα νεύρα ή την πικρία τους και να είναι παρόντες έχοντας ενεργό ρόλο για το παιδί τους. Χρειάζεται να συνεννοούνται, να συνεργάζονται και να αλληλεπιδρούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς ποτέ να βάλουν το παιδί σε μια διαδικασία να επιλέξει ανάμεσα τους. Δεν θα υπάρχει λόγος, γιατί για το παιδί ο χωρισμός τους δεν θα σημαίνει πως θα στερηθεί τον έναν από τους δύο.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν χρειάζεται να πούμε συγχαρητήρια στη Σίσσυ Χρηστίδου γιατί σε βίντεο που ανέβασε πρόσφατα στο κανάλι της στο YouTube ξεκαθάρισε πως δεν είναι ξανά μαζί με τον Θοδωρή Μαραντίνη και ούτε πρόκειται να είναι.

Υπήρξαν λόγοι που οδήγησαν σε αυτό τον χωρισμό χωρίς να τον αρνείται, αυτό όμως δεν σημαίνει πως σταματάει να υπάρχει η οικογένεια απλώς πλέον εξελίσσεται σε μια διαφορετική μορφή. Μας τονίζει ότι θα τους βλέπουμε συχνά μαζί και μάλιστα το ελπίζει ώστε να μπορούν και οι δύο όσο δύσκολο και αν φαντάζει να είναι παρόντες για τα παιδιά τους.

Τέτοιες συμπεριφορές μας γεμίζουν αισιοδοξία γιατί στην ουσία ο χωρισμός μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και μετά από 13 χρόνια σχέσης, δεν χρειάζεται όμως ούτε η ζωή ούτε εμείς και η εξελικτική διαδικασία που μας ορίζει να σταματάμε εκεί. Αυτές οι συμπεριφορές είναι όμορφο να προβάλλονται γιατί είμαστε άνθρωποι και το σημαντικότερο από όλα είναι πως διαχειριζόμαστε το μετά των εκάστοτε καταστάσεων.

Η Σίσσυ και ο Θοδωρής μας παραδέχονται ότι υφίστανται εμπόδια όμως θα κάνουν το παν ώστε να είναι εκεί για τα παιδιά τους. Για αυτό και εμείς δεν θα ρωτήσουμε ξανά για επερχόμενη επανασύνδεση μόνο που θα χαμογελάμε με την εξέλιξη τους και τον τρόπο που αποφάσισαν να διαχειριστούν και να μιλήσουν για τα πράγματα.