6 ταινίες που πρέπει να δείτε για τη σχέση πατέρα και γιου

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Η σχέση του γιου, με τον πατέρα του υποτίθεται ότι είναι μια από τις πιο σημαντικές σχέσεις στη ζωή του. Μια σχέση λοιπόν τόσο έντονη, γεμάτη ελπίδα και λαχτάρα, αλλά και δράμα και προβληματισμό, δε θα μπορούσε να λείπει κι απ’ τον κόσμο του κινηματογράφου. Μπορεί οι άντρες να μη δακρύζουν εύκολα βλέποντας συγκινητικές ταινίες, όμως στις σκηνές που αφορούν τη σχέση πατέρα και γιου, ακόμα και οι πιο σκληροί λυγίζουν…

Παρακάτω θα βρείτε μερικές απ’ τις καλύτερες ταινίες με θέμα την πατρότητα και συγκεκριμένα τη σχέση πατέρα και γιου, που ο κόσμος του κινηματογράφου έχει να προσφέρει:


Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια / To kill a mockingbird (1962)

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της βραβευμένης με βραβείο Πούλιτζερ Χάρπερ Λη με θέμα τον παραλογισμό της στάσης των ενηλίκων απέναντι στις φυλετικές και κοινωνικές διακρίσεις στον Αμερικανικό Νότο της δεκαετίας του ’30. Πυλώνας της ακεραιότητας, μαχητής της φυλετικής αδικίας, ταπεινός σκοπευτής και, φυσικά, ο καλύτερος μπαμπάς στον κόσμου! Μια ιστορία ενός πατέρα καλού, προστατευτικού και απίστευτα υπομονετικού με τα δυο του παιδιά.
6 ταινίες που πρέπει να δείτε για τη σχέση πατέρα και γιου

Ο ξυπόλητος Τζο / Field of Dreams (1989)

Μια παράξενη αλληγορία πάνω στα ανεκπλήρωτα όνειρα και τις χαμένες ευκαιρίες αλλά και μία συγκινητική ιστορία που μας δείχνει μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άντρας για να συμφιλιωθεί με τον πατέρα του.
6 ταινίες που πρέπει να δείτε για τη σχέση πατέρα και γιου

Εις το όνομα του Πατρός / In The Name of the Father

Η αληθινή ιστορία των Τζέρι και Τζιουζέπε Κόνλον, που καταδικάστηκαν άδικα ως τρομοκράτες, για μια φονική βομβιστική επίθεση στο Λονδίνο. Το 1974, ο νεαρός Ιρλανδός Τζέρι συλλαμβάνεται άδικα από τη βρετανική αστυνομία και αντιμετωπίζει την κατηγορία βομβιστικής επίθεσης. Υπό καθεστώς απάνθρωπης ανάκρισης και έντονης ψυχολογικής βίας, ο Τζέρι θα αποδεχθεί την κατηγορία, ενώ ο πατέρας του θα φυλακιστεί ως συνεργός. Μια σκληρή πολιτική τραγωδία, ένα ντόμινο λαθών που παρουσιάζεται με ντοκιμαντερίστικη ακρίβεια. Η αφετηρία θυμίζει καφκικό εφιάλτη, η συνύπαρξη πατέρα – γιου πίσω από τα κάγκελα μένει αλησμόνητη.
6 ταινίες που πρέπει να δείτε για τη σχέση πατέρα και γιου

Απίθανες Ιστορίες / Big Fish (2003)

Γνωστός αλλά και αγαπητός στο περιβάλλον του ως μεγάλος μυθοπλάστης, ο Έντουαρντ Μπλουμ, αν και βρίσκεται στη δύση της ζωής του, επιμένει να αφηγείται φανταστικές ιστορίες. Ο απόμακρος όμως γιος του, ο Γουίλ, δεν μπορεί να διακρίνει το αληθινό βίωμα από τον μύθο. Όταν ανακαλύπτει όμως ότι ο πατέρας του πεθαίνει, ξεκινάει ένα ταξίδι που θα τον οδηγήσει να μάθει ποιος είναι ο πατέρας του πραγματικά, μια διαδικασία που του επιτρέπει τελικά να βρει την αλήθεια πίσω από τις αφηγήσεις του.
6 ταινίες που πρέπει να δείτε για τη σχέση πατέρα και γιου

Το Δέντρο της Ζωής / The Tree of Life (2011)

Ένας άντρας θυμάται τα παιδικά του χρόνια ως δεύτερο παιδί μιας πενταμελούς οικογένειας στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ του ’50. Φιλοσοφική αλληγορία πάνω στην αιώνια φύση και τη θεία χάρη, το θεϊκό νόμο και την προσωπική ηθική, την παγιδευμένη στον οικογενειακό μικρόκοσμο και συμπαντικό μακρόκοσμο ανθρώπινη ύπαρξη.
6 ταινίες που πρέπει να δείτε για τη σχέση πατέρα και γιου

Στο τέλος του δρόμου / The place beyond the pines (2012)

Mια ταινία που μιλάει για πολλά πράγματα, αλλά ίσως πάνω απ’ όλα για τη σχέση πατέρα και γιου και το πώς οι αμαρτίες και τα λάθη περνούν από γενιά σε γενιά.
6 ταινίες που πρέπει να δείτε για τη σχέση πατέρα και γιου

superdad.gr