5 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια γυναίκα που προσπαθεί να κάνει παιδί

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές προσπαθώντας να δώσουμε κουράγιο, να πούμε κάτι παρήγορο τελικά διαλέγουμε την πιο λάθος φράση γι αυτό. Ένα θέμα που είναι αρκετά ευαίσθητο είναι η προσπάθεια μιας γυναίκας που λαχτάρα να δημιουργήσει μια όμορφη και ευτυχισμένη οικογένεια.
Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις πιο κοινές «απαγορευτικές» φράσεις για τη στιγμή εκείνη:

• Τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο: Το ότι φταίει το σύμπαν, ο Θεός, η τύχη που δεν της επιτρέπει να γίνει μητέρα, καταλαβαίνετε πώς όχι μόνο δεν βοηθά αλλά την γεμίζει με περισσότερες ενοχές.

• Είχα μια φίλη μου που και εκείνη προσπαθούσα και τελικά τα κατάφερε: Στην πραγματικότητα δεν είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Αντιθέτως αν δεν τα καταφέρει στο τέλος θα αναρωτιέται «Γιατί εγώ δεν μπορώ;»

• Έχεις προσπαθήσει…: Σίγουρα έχουν προσπαθήσει αρκετά και ο γιατρός ή άλλοι ειδικοί θα έχουν προτείνει στο ζευγάρι διάφορες μεθόδους. Μια ακόμη πρόταση δική σας μπορεί να δημιουργήσει άγχος και πανικό.

• «Δεν πειράζει καλέ, εξάλλου τα παιδιά είναι μπελάς»: Σε καμία περίπτωση το σχόλιο αυτό δεν τους παρηγορεί. Είναι κάτι που ανυπομονούν και θέλουν.

• «Πότε με το καλό για το δεύτερο;» : Μπορεί το ζευγάρι να προσπαθεί για το δεύτερο και να μην μπορεί. Οι ερωτήσεις αυτές τους φέρνουν σε δύσκολη θέση.

Αυτό που χρειάζονται είναι κατανόηση και ενσυναίσθηση. Ακούστε τι έχουν να σας πουν και πώς νιώθουν. Σεβαστείτε τους φόβους και τις ανησυχίες τους. Δώστε τους κουράγιο και δύναμη. Με τον τρόπο αυτό τους συμπαραστέκεστε πραγματικά.