Φιστίκια: Ένα νέο και αξιόπιστο αιματολογικό τεστ δίνει τη «λύση» στην αλλεργία των παιδιών σας

Δημοσιεύθηκε στις

Η αλλεργία στα φιστίκια δεν είναι κάτι αστείο ούτε κάτι απλό. Ειδικά τα τελευταία χρόνια πολύς κόσμος ανακαλύπτει ότι είναι αλλεργικός σε αυτούς τους ξηρούς καρπούς.

Η πιο κοινή μέθοδος που ακολουθείται για να ελεγχθεί αν ένα παιδί είναι αλλεργικό στα φιστίκια είναι να καταναλώσει μικρές ποσότητες μιας σειράς πιθανών αλλεργιογόνων και στη συνέχεια να περιμένει μια αντίδραση. Πρόκειται, όμως, για μια- όχι και τόσο- αξιόπιστη διαδικασία. Κι αυτό, γιατί όπως έχει αποδειχθεί, το 78% των παιδιών είναι ψευδώς θετικά και, ακόμη χειρότερα, τα παιδιά με σοβαρή αλλεργία διατρέχουν κίνδυνο για αναφυλακτικό σοκ.


Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σε περιοδικό Αλλεργικής και Κλινικής Ανοσολογίας, υπάρχει πλέον μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων- λέγεται ΜΑΤ- που εντοπίζει εύκολα και με ασφάλεια την αλλεργία στα φιστίκια.

 

Φιστίκια: Ένα νέο και αξιόπιστο αιματολογικό τεστ δίνει τη «λύση» στην αλλεργία των παιδιών σας

Ένας τέτοιος αιματολογικός έλεγχος, όπως αναφέρει η μελέτη, έχει 98% ποσοστό ακριβείας – πολύ πιο αξιόπιστο δηλαδή από τον ήδη υπάρχοντα τρόπο εύρεσης της αλλεργίας.  Και  το πιο ευχάριστο, ειδικά για τα μικρά παιδιά, είναι ότι αυτός ο αιματολογικός έλεγχος δε διαρκεί πολλή ώρα ευτυχώς!

Αξίζει να επισημανθεί ότι ενώ η τρέχουσα μελέτη υποστηρίζει το MAT μόνο για τις αλλεργίες στα φιστίκια, οι ερευνητές ελπίζουν ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να εξελίξουν και να χρησιμοποιήσουν το ΜΑΤ για να ελέγξουν το γάλα, τα αυγά, το σησάμι και τα καρύδια.

 

 

tags:






tags: