Η πετυχημένη blogger Μαίρη Καλύμνου μας μιλάει για τη ζωή της και το δρόμο της προς την επιτυχία

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Τι να πει κανείς για αυτό το κορίτσι! Όταν τη συναντάς, βλέπεις μια γλυκιά και ευγενική παρουσία. Όταν τη γνωρίζεις, βλέπεις μια αποφασισμένη επιχειρηματία. Η Μαίρη Καλύμνου είναι η υπεύθυνη πίσω από το βραβευμένο  blog Maryhop, με τις ταξιδιωτικές και life style συμβουλές, που διαβάζουν χιλιάδες αναγνώστες. Το μότο της; «Μέρα χωρίς γνωριμία είναι μέρα χαμένη».

Η Μαίρη τελείωσε οικονομικά και ξεκίνησε να δουλεύει στην τράπεζα. Πολύ σύντομα, όμως, κατάλαβε πως δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει. Ξεκίνησε ως αεροσυνοδός το 2006 και το 2007, μπήκε στα VIP jet.  Έχει δουλέψει για βασιλικές και άλλες επιφανείς οικογένειες. «Είναι μια δουλειά ονειρική, αλλά πολύ δύσκολη», μας λέει.


 

-Τι είναι μια VIP αεροσυνοδός;

Μία VIP αεροσυνοδός εργάζεται σε ιδιωτικά αεροπλάνα. Έχει πολλά καθήκοντα και ευθύνες κι αυτό γιατί συνήθως είναι μόνη της στην καμπίνα. Πέρα από τους κανονισμούς ασφαλείας που θα πρέπει να τηρεί, είναι παράλληλα μεγάλη η ευθύνη της να οργανώσει μία ολόκληρη πτήση μόνη της, από το catering και το μενού και την καθαριότητα του αεροσκάφους, μέχρι την οργάνωση λουλουδιών, εφημερίδων, παιχνιδιών και ό,τι άλλο κρίνεται απαραίτητο για τους επιβάτες της. Σε αντίθεση με μία commercial αεροσυνοδό, η VIP αεροσυνοδός πηγαίνει στο αεροπλάνο πολύ νωρίτερα, φεύγει πολύ αργότερα και η δουλειά της δε σταματά όσο βρίσκεται στο ξενοδοχείο. Θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πρωτοβουλίες και να ανταπεξέλθει σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην καμπίνα.

 

13179236_621939311297806_4542825305736215090_n

-Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις το blog σου;

Όταν ξεκίνησα,to 2013, δεν ήξερα τι θα πει blogger. Δεν ακολουθούσα κανένα blogger και δεν είχα τόση σχέση με τα social media. Κατάλαβα, όμως, ότι είχα πάρα πολύ υλικό. Διάφοροι με ρωτούσαν πού να πάνε, τι να κάνουν, πού να φάνε στις  διάφορες πόλεις. Επιπλέον, είχα πάρα πολύ φωτογραφικό υλικό. Έτσι, κάποια στιγμή, σκέφτηκα να φτιάξω κάτι δικό μου. Και τότε άρχισα να μελετάω πάρα πολύ και να μαθαίνω τι είναι τo blogging. Μελετούσα ακόμα και στρατηγικές μάρκετινγκ.

-Ποια είναι η γνώμη σου σήμερα για το blogging;

Το πιστεύω πολύ σαν εργαλείο. Έχουμε πολύ δυνατά blogs πια σε όλες τις κατηγορίες. Εγώ πιστεύω πολύ στο blogging, αλλά πολύ και στο storytelling. Κάθε πράγμα πρέπει να έχει μία ιστορία να πει. Οι εταιρείες έχουν εξοικειωθεί με αυτό και θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να είναι επαγγελματίας blogger και να βγάζει χρήματα από αυτό.  Θέλει όμως δουλειά και χτίσιμο σιγά σιγά.

-Το blog σου βραβεύτηκε κιόλας.

Ναι, πέρυσι το blog μου ήταν υποψήφιο στα βραβεία του Marrie Claire, στην κατηγορία Best Travel Blog  και βραβεύτηκε. Τότε ήταν που αποφάσισα να συνδυάσω το ταξίδι με τη μόδα, την ομορφιά, το φαγητό και γενικότερα με μία στάση ζωής που ήταν το δικό μου lifestyle.

1461158935_vp-7

-Ποιο είναι το δικό σου lifestyle;

Ενώ είμαι σε μία δουλειά που το επίπεδο είναι πάρα πολύ ψηλά και οικονομικά και κοινωνικά, στην καθημερινότητά μου θέλω να ζω απλά. Εκτός  από το ταξίδι. Στο ταξίδι, μου αρέσει να πηγαίνω σε καλά ξενοδοχεία, να δοκιμάζω καλά εστιατόρια. Ωστόσο, μου αρέσουν και οι αντιθέσεις. Μου αρέσει να ζω μία πόλη από όλες τις πλευρές της.

-Αλλά δίνεις συμβουλές και ως αεροσυνοδός.

Ναι, πέρυσι που παρακολούθησα ένα συνέδριο social media , μίλησα με έναν ειδικό και με παρότρυνε να βγάλω την ειδίκευσή μου στο blog. Έτσι, ξεκίνησα την κατηγορία Flight Attendant κι από το πρώτο κιόλας άρθρο που γράφτηκε, είδα μια επικοινωνιακή έκρηξη, για την οποία, ομολογώ, πως δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη. Άρχισα να λαμβάνω μηνύματα από κοπέλες που ήθελαν να γίνουν αεροσυνοδοί,  μου έστελναν τις φωτογραφίες τους  για να με ρωτήσουν αν μπορούν να γίνουν αεροσυνοδοί. Ακόμα και μαμάδες που με ρωτούσαν για τις κόρες τους.

-Τι βρήκαν πιστεύεις σε σένα και υπήρξε τόσο μεγάλη ανταπόκριση;

Θα σου πω τι πιστεύω. Υπάρχουν πάρα πολλά sites που δίνουν οδηγίες. Αλλά σε μένα βρήκαν μια προσωπική συμβουλή και μια προσωπική επαφή που την είχαν ανάγκη. Κι αυτό θεωρώ πως δεν είναι εύκολο να το βρεις.

1461158919_vp-4-1

-Μίλησέ μας λίγο για το VIP Excellence. Πώς προέκυψε;

Το VIP Excellence προέκυψε μέσα από την επαφή που είχα με τον κόσμο. Η ανάγκη του κόσμου να μάθει και η δική μου να μοιραστώ τόσες πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο αντικείμενο. Μελέτησα την αγορά πάνω από ένα χρόνο και αποφάσισα πως θέλω να χτίσω ένα σεμινάριο για VIP αεροσυνοδούς,  για άτομα που θέλουν να μπουν στα VIP jets. Είναι ένα σεμινάριο γνώσεων που δεν στις δίνει η κάθε εταιρεία. Δεν ήθελα να φτιάξω μία σχολή αεροσυνοδών, αλλά ένα κέντρο καριέρας, που απευθύνεται τόσο σε αεροσυνοδούς  που θέλουν να εξελιχτούν σε VIP  όσο και σε κορίτσια που θέλουν να ξεκινήσουν από το μηδέν, με συμβουλευτική σε διάφορα αντικείμενα, όπως συγγραφή βιογραφικού και interview coaching. Πρόκειται λοιπόν για μία επιχείρηση που ξεκίνησε από το Mary Hop, αλλά χτίστηκε βήμα βήμα, με πολλή προσοχή και πολλή αγάπη.

-Τι νομίζεις ότι χρειάζεται για να ξεκινήσει κανείς μια τέτοια επιχείρηση;

Θεωρώ πως όταν το αντικείμενό σου είναι καλό και όταν το γνωρίζεις πάρα πολύ καλά, δεν έχεις πολλά να φοβάσαι. Κι ας είναι δύσκολες οι συνθήκες.

-Πώς βιώνεις τις δύσκολες συνθήκες σήμερα;

Και οικονομικά. Και οργανωτικά. Και νομικά. Θεωρώ, όμως κι αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που θα έδινα, ότι χρειάζεται να το ψάξει κανείς πρώτα νομικά.

-Φαντάζομαι βίωσες και σκεπτικισμό από τους γύρω.

Πάρα πολύ. Οι περισσότεροι μου έλεγαν «τι πας να κάνεις τέτοιες εποχές». Εγώ, όμως, ήμουν σίγουρη για το προϊόν μου. Πιστεύω πως η επιτυχία είχε έρθει  πριν ανοίξω την επιχείρησή μου. Γιατί είχα ήδη τον κόσμο με το μέρος μου.

1461158790_vp-1

-Τι συναντάς μέσα από την επαφή σου με τόσες γυναίκες καθημερινά;

Αυτό που αντιμετωπίζω τελευταία είναι πολλά κορίτσια που θέλουν να αφήσουν τις δουλειές τους και μάλιστα, δουλειές καλές, κορίτσια  που θέλουν να τα αλλάξουν όλα και να ακολουθήσουν το όνειρό τους.

-Ακολουθούν πιστεύεις οι γυναίκες τα όνειρά τους;

Όχι ιδιαίτερα. Αυτό βλέπω και με όσες μιλάω. Θέλουν να κάνουν μεν καριέρα, μπερδεύονται λίγο με τη μητρότητα. Κάπου εκεί χάνονται τα όνειρα. Προφανώς παίζει ρόλο και η συγκυρία που ζούμε οικονομικά. Για μένα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Όμως και ρίσκου. Θέλει ρίσκο.

-Τι χρειάζεται τελικά για να ακολουθήσεις το όνειρό σου;

Πρέπει να γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου. Κι εμένα μου πήρε καιρό να πλάσω το όνειρό μου.  Δεν είχα όνειρο να ανοίξω ένα κέντρο καριέρας. Καμιά φορά τα όνειρα εξελίσσονται κιόλας. Το ένα μονοπάτι σε οδηγεί στο άλλο. Και αν το θέλεις, θα φτάσεις εκεί. Τα όνειρα, όμως, θέλουν και δουλειά.

Κείμενο Μαρία Σατραζέμη

follow me on instagram @mariasatrazemi

 

tags:






tags: