Αυτή η δασκάλα διδάσκει αυτοσεβασμό & τον ορισμό της "συγκατάθεσης" στα παιδιά και το post της πρέπει να το διαβάσουμε όλοι!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

από την Κατερίνα Πιπέρη

Τον τελευταίο χρόνο όλο και περισσότερο ακούμε την λέξη "συγκατάθεση" και μάλιστα για καλό λόγο και σκοπό. όπως φαίνεται ήρθε επιτέλους η στιγμή για να συζητήσουμε την αξία αυτής της λέξης όσο είναι ακόμα νωρίς.


Το κίνημα #metoo υποστηρίζει τις γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και κατέληξαν να έχουν χάσει τις δουλειές τους ή εξαναγκάστηκαν να παραιτηθούν επειδή απλώς αντιστάθηκαν, ενώ το συγκεκριμένο hashtag δημιουργήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 2017 και προτρέπει όλες τις γυναίκες να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες χωρίς φόβο και ντροπή. Χάρις στο κίνημα αυτό, οι γυναίκες τόλμησαν επιτέλους να βγάλουν τις ιστορίες τους στο φως. Και οι μαρτυρίες τους ελήφθησαν επιτέλους σοβαρά υπόψη.

Αυτή η δασκάλα διδάσκει αυτοσεβασμό & τον ορισμό της "συγκατάθεσης" στα παιδιά και το post της πρέπει να το διαβάσουμε όλοι!

Ακόμα και αν σας φαίνεται πως αυτή είναι μία συζήτηση που αφορά μόνο τους ενήλικες μία δασκάλα στην Καλιφόρνια έχει αντίθετη άποψη. Ένα post στο instagram που έγινε viral ήταν αρκετό για να παρακινήσει τους γονείς να περάσουν στα παιδιά τους όσο είναι ακόμα νωρίς ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, δηλαδή το πόσο σημαντικό είναι να δίνουμε την συγκατάθεση μας για ό,τι μας αφορά και να μην δεχόμαστε άσχημες ή απειλητικές συμπεριφορές από κανέναν.

Με μία φωτογραφία στο instagram λοιπόν παρουσίασε η νεαρή δασκάλα, ονόματι Liz Kleinrock (που κέρδισε το βραβείο Εκπαιδευτικής Ανεκτικότητας για το 2018)  την συζήτηση που είχε με τους μαθητές της τρίτης τάξης που είχε σχετικά με την συγκατάθεση και το πόσο σημαντικό είναι να μάθουν να λένε όχι.

 

Η δασκάλα προσπάθησε να περάσει το μήνυμα της "συγκατάθεσης" και του αυτοσεβασμού στους μαθητές της, ωστόσο έκανε ξεκάθαρο πως προσπάθησε να κάνει ξεκάθαρο το νόημα αυτό στους μαθητές, ώστε να μην λάβουν λάθος μηνύματα και κατευθύνσεις. Τα παιδιά άλλωστε καθημερινά μαθαίνουν πολλά πράγματα και είναι πολύ εύκολο να χαθούν στις τόσες πληροφορίες. Έτσι, η δασκάλα προσπάθησε να τους δώσει να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να θέτουν τα όρια τους. Όπως υποστήριξε  "είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι τα παιδιά κατανοούν και αντιλαμβάνονται σχεδόν όλα όσα και εμείς οι ενήλικες. Μπορεί να μην τα κατανοούν πλήρως, αλλά αφουγκράζονται τα ίδια vibes με εμάς. Συνεπώς τι θα συμβεί αν βρεθεί κάποιος και προσφέρει λάθος μηνύματα στα παιδιά; Τα μηνύματα αυτά θα αποτυπωθούν μέσα τους και μπορεί να έχουν άσχημες συνέπειες στο μέλλον. Άρα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τα παιδιά και να τους διδάξουμε πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τους εαυτούς μας. "