Το #1 Item που εμποδίζει την απώλεια μαλλιών μετά την εγκυμοσύνη

Έχει περάσει λίγος καιρός από την ημέρα του τοκετού και τώρα το σώμα σας αρχίζει αργά αλλά σταθερά να επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση. Ουφ, επιτέλους (θα λέτε από μέσα σας)! Υπάρχει, όμως, κάτι που σας χαλάει τη διάθεση και τώρα αρχίσατε να το παρατηρείτε: Η βούρτσα των μαλλιών γεμίζει με ασυνήθιστα πολλές τρίχες όταν χτενίζετε τα μαλλάκια σας γεμίζοντας έτσι και όλο το μπάνιο.

Μην ανησυχείτε: Η απώλεια μαλλιών μετά τον τοκετό είναι στην πραγματικότητα ένα σύνηθες φαινόμενο. Σύμφωνα με τον σύμβουλο τριχόπτωσης της κλινικής Philip Kingsley στη Νέα Υόρκη, Stephen D. Pullaniat, στην πραγματικότητα, η απώλεια μαλλιών στις νέες μανούλες εμφανίζεται το πρώτο τρίμηνο μετά τη γέννα, αλλά αρχίζει να υποχωρεί στους έξι μήνες έως ένα χρόνο.

 

 

Αν έχετε παρατηρήσει τώρα τελευταία μια μικρή απώλεια μαλλιών, υπάρχει ένα εργαλείο το οποίο κάθε νέα μαμά πρέπει να έχει στο νεσεσέρ της, προκειμένου να αντιμετωπίσει καλύτερα την κατάσταση. Τι είναι αυτό; Η γνωστή σε όλους χτένα ή αλλιώς τσατσάρα με τα φαρδιά δόντια.

Ο λόγος είναι ότι η χτένα "φέρεται" πολύ πιο απαλά στα μαλλιά σας συγκριτικά με μία βούρτσα με την οποία τα μαλλιά τραβιούνται, μπερδεύονται και σπάνε πιο εύκολα.

Bonus: Μπορείτε να βρείτε χτένες σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών ή στα σούπερ μάρκετ σε πολύ καλές τιμές.

 

Διαβάστε επίσης: Πώς βίωσα την απώλεια μαλλιών μετά από κάθε εγκυμοσύνη μου!

 

tags:


tags: