Λένα Παπαληγούρα: Η σοβαρή περιπέτεια υγείας της αμέσως μετά τη γέννα της

Δημοσιεύθηκε στις

Η γνωστή ηθοποιός πρόσφατα μίλησε στην εκπομπή " Οδηγός Καλής Ζωής" του Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Η Λένα Παπαληγούρα είχε νοσήσει βαριά από τη γρίπη. Συγκεκριμένα είπε η αγαπημένη ηθοποιός:


«Λίγες μέρες αφότου γέννησα, όταν ο γιoς μου έγινε 40 ημερών, ανέβασα πυρετό. Πίστευα πως είναι από την αϋπνία. Τηλεφώνησα στην παιδίατρο, μου είπε να μην πάρω αντιπυρετικό ώστε να δούμε πού θα φτάσει ο πυρετός. Σε δυο ώρες έφτασε 39. Πήγα στο νοσοκομείο μετά την παρακίνηση της παθολόγου μου ώστε να κάνω τεστ για τη γρίπη. Είχα εμβολιαστεί όσο ήμουν έγκυος, επομένως δε φοβόμουν» λέει η Λένα Παπαληγούρα.

«Ανησυχούσα πολύ για το παιδί. Δεν ήξερα αν πρέπει να συνεχίσω να θηλάζω. Συνέχισα τελικά να θηλάζω μετά από προτροπή των γιατρών, ενώ φορούσα μάσκα. Μου έδωσαν αντιπυρετικά χάπια και το χάπι για τη γρίπη. Επίσης έδωσαν φάρμακα στο μωρό, στο σύζυγό μου και στη μητέρα μου. Νόσησα μία εβδομάδα» τονίζει η ηθοποιός. «Έδρασα αμέσως επειδή είχα το μωρό. Αν δεν το είχα δε θα το έκανα.

Ήταν μάθημα αυτό για μένα» υπογραμμίζει, για να προσθέσει ότι… «δε νόσησε κανένας άλλος, αν και η μητέρα μου ήταν σπίτι μας, μας βοήθησε πολύ». Αν το ξαναζούσε όλο αυτό θα… «ήμουν πιο προσεκτική σε χειραψίες και στον τρόπο που χαιρετούσα. Γενικά, όμως, το αντιμετωπίσαμε έγκαιρα και σωστά».

Ειδικοί επιστήμονες μιλούν για την δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας μέχρι σήμερα και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε, εάν υποψιαστούμε ότι έχουμε νοσήσει.

 

tags:tags: