Υποτιμητικά αντιμετωπίζονται οι μαμάδες που ασχολούνται αποκλειστικά με το σπίτι και τα παιδιά τους

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

..Κάποιοι της θεωρούν τεμπέλες και καθόλου ελκυστικές

Υποτιμητικά αντιμετωπίζονται οι μαμάδες που ασχολούνται αποκλειστικά με το σπίτι και τα παιδιά τους


Θύματα προκατάληψης πέφτουν συχνά οι μητέρες «πλήρους απασχόλησης», οι οποίες ασχολούνται αποκλειστικά με το σπίτι και την ανατροφή των παιδιών τους, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αντιμετωπίζουν μια όλο και πιο έντονη προκατάληψη από εκείνους που απορρίπτουν αυτό τον ρόλο και θεωρούν ότι είναι τεμπέλες και καθόλου ελκυστικές.

Ο δρ Αρικ Σίγκμαν υπερασπίζεται το στερεότυπο της μητέρας είναι μέσα στο σπίτι και φροντίζει το μωρό, ενάντια στα κλισέ που διαμορφώνουν μία υποτιμητικό στάση απέναντι στις γυναίκες. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο ίδιος υποστηρίζει πως αυτού του είδους οι προκαταλήψεις πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο σοβαρά όσο ο ρατσισμός και ο σεξισμός.

Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο δρ Σίγκμαν αναφέρει ότι τέτοιες προκαταλήψεις είναι εξαιρετικά επιζήμιες για την ψυχολογία μίας μητέρας, αφού συχνά χαρακτηρίζεται ως «υποταγμένη και δουλική».

Σημειώνει δε, ότι η εικόνα της μητέρας της παλιάς αμερικάνικης διαφήμισης που δεν εργαζόταν, ήταν μόνιμα διαθέσιμη στο σπίτι και ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια ωφελεί ιδιαίτερα τα παιδιά.

«Η μητρική επαφή ειδικά κατά τη βρεφική ηλικία, είναι πολύ συμφέρουσα για το παιδί», υπογραμμίζει.

www.newsbeast.gr