Sushi: Μια διατροφή που περιέχει μεγάλο...ρίσκο!

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Προειδοποίηση προς τους λάτρεις του σούσι απευθύνουν γιατροί στη Βρετανία, οι οποίοι επισημαίνουν τους κινδύνους από την κατάποση παρασίτων από το ωμό και το άψητο ψάρι, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Αν και για πολλούς θεωρείται μια υγιεινή, κλασική και νόστιμη διατροφή οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατανάλωσή του ενέχει μεγάλο ρίσκο.


Επειδή είναι ωμό, είναι πολύ εύκολο να αναπτύξει παράσιτα και να προκαλέσει ασθένειες, όπως την ανισακίαση, η οποία εκδηλώνεται με συμπτώματα πυρετού, διάρροιας και εμετού.

Αν και η ασθένεια είναι γνωστή εδώ και καιρό, οι γιατροί της Βρετανίας προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν λίγο περισσότερο τους καταναλωτές καθώς τα περιστατικά αυξάνονται στην Ευρώπη.

Αν παρ' όλα αυτά, δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως σούσι τότε μπορείς απλά να το ζεστάνεις ή να το ψύξεις καθώς οι πολύ υψηλές ή οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν.