Ο οίκος Hermès δεν πουλά τις μυθικές τσάντες Birkin σε όλους - Μήνυση απο δυσαρεστημένους πελάτες

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Οι μυθικές τσάντες Birkin δεν είναι για όλους κι ας διαθέτουν το υπέρογκο τίμημα για να τις αγοράσουν, λέει γαλλικός οίκος Hermès!

Ε ρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουν... που έλεγε και η Αμαλία στο «Παρά πέντε»... απάντησαν ζάμπλουτοι από την Καλιφόρνια και μήνυσαν τον υπερπολυτελή οίκο, ζητώντας αποζημίωση.


Διαβάστε πως έχουν τα πράγματα. Αγωγή εναντίον του οίκου μόδας Hermès κατέθεσαν μια γυναίκα κι ένας άνδρας στην Καλιφόρνια υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν τσάντα Birkin, αν προηγουμένως δεν έχουν αγοράσει άλλα προϊόντα της.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι πελάτες/ισσες του οίκου υποχρεούνται ουσιαστικά να δαπανήσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε μαντίλια, παπούτσια και ζώνες μόνο και μόνο για να αποκτήσουν την ευκαιρία να αγοράσουν μια από τις πιο πολυπόθητες γυναικείες τσάντες στον κόσμο.

Μια από τις ενάγουσες, η Τίνα Καβαλέρι, υποστηρίζει στην αγωγή ότι το 2022 διερεύνησε αν μπορεί να αγοράσει μια τέτοια τσάντα από την γαλλική εταιρεία και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «οι ιδιαίτερες τσάντες πηγαίνουν σε πελάτισσες που στηρίζουν σταθερά την επιχείρησή μας».

Ο δεύτερος ενάγων, ο Μαρκ Γκλινόγκα, επιχείρησε να αγοράσει μια τσάντα Birkin πέρυσι «αλλά οι υπεύθυνοι του τμήματος πωλήσεων της εναγόμενης τον συμβούλευσαν να αγοράσει άλλα προϊόντα προκειμένου να μπορέσει τελικά να αποκτήσει μια τσάντα Birkin».

Η υπερβολικά περιορισμένη έκδοση της χειροποίητης δερμάτινης τσάντας, η οποία εμπνεύστηκε από την Γαλλοβρετανίδα εκλιπούσα ηθοποιό Τζέιν Μπίρκιν, έχει γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας και της αποκλειστικότητας και η τιμή πώλησής της ξεκινάει από τα 10.000 δολάρια και ξεπερνά το ένα εκατομμύριο.

Η αποζημίωση που ζητείται είναι άγνωστου ύψους, ενώ στην αγωγή αναφέρεται ότι οι πωλητές δεν παίρνουν προμήθεια για τις πωλήσεις των Birkin, αλλά λαμβάνουν 3% επί της πώλησης άλλων αντικειμένων της Hermes.

«Οι περισσότερες πελάτισσες δεν θα δουν μια τσάντα Birkin σε ένα κατάστημα λιανικής της Hermes. Συνήθως, μόνο εκείνες που "κρίνονται άξιες" να αγοράσουν μια τέτοια τσάντα θα την δουν, σε ιδιωτικό χώρο. Ο πελάτης θα έχει την ευκαιρία να αγοράσει την συγκεκριμένη τσάντα που θα του δείξουν, ενώ δεν υπάρχει τρόπος να παραγγείλεις τσάντα στο μέγεθος και το στυλ που επιθυμείς», αναφέρεται ακόμα στην αγωγή.

«Τους κατευθύνει η εναγόμενη (εταιρεία) να χρησιμοποιούν τις τσάντες Birkin ως τρόπο για να πείσουν τους πελάτες να αγοράσουν άλλα προϊόντα», τονίζεται στην αγωγή καλώντας και άλλους να συμμετάσχουν.

Παράλληλα, οι ενάγοντες τονίζουν ότι η συγκεκριμένη πρακτική αντιτίθεται στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, καθώς αυξάνει το κόστος ενός προϊόντος με τεχνητό τρόπο.