O γνωστός σεφ Γιώργος Γεράρδος μας δίνει 2 πεντανόστιμες & πανεύκολες συνταγές για να μαγειρέψουμε με τα παιδιά μας!

Ένας από τους πρώτος master chefs,  δημιουργικός και αεικίνητος σεφ και ένας πολύ τρυφερός μπαμπάς 2 υπέροχων κοριτσιών μας ο Γιώργος Γεράρδος μας περιγράφει πώς περνάει με τις κόρες του μέσα στο σπίτι, τί μαγειρεύουν μαζί και μας δίνει δύο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές για να τις εκτελέσουμε με τα παιδιά μας.
 Ενα από τα λίγα καλά της καραντίνας το τελευταίο δίμηνο είναι ότι περνάω πολύ χρόνο με τις κόρες μου και έχω άφθονο χρόνο να τους μαγειρεύω με ηρεμία. Για παράδειγμα τους φτιάχνω συχνά το αγαπημένο τους φαγητό, μοσχαράκι λεμονάτο με σπιτικό πουρέ πατάτας και χειροποίητο ψωμάκι.
Tο μαγείρεμα και η ζαχαροπλαστικη με τα παιδιά είναι από τις πιο δημιουργικές ασχολίες. Όχι μόνο μαθαίνουν, περνούν ευχάριστα το χρόνο τους αλλά και δημιουργούνται οι καλύτερες αναμνήσεις που θα τα συνοδεύουν για όλη τους τη ζωή!
Το μόνο που χρειάζεται από τη μεριά μας είναι υπομονή και κατανόηση γιατί η κουζίνα μας θα γίνει λίγο άνω κάτω.
Ένα από τα αγαπημένα comfort food της Κατερίνας και της Αδαμαντίας είναι φτερούγες κοτόπουλο με σπιτική σάλτσα barbecue που φτιάχνουμε μαζί γρήγορα και εύκολα.
Φτερούγες κοτόπουλο με σπιτική σάλτσα barbecue
Απλά ανακατεύουμε μισό φλιτζάνι κέτσαπ με δύο κουταλιές σάλτσα σόγιας, μια κουταλιά μουστάρδα, μια κουταλιά μέλι, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκορδο και από μια πρέζα ρίγανη και πάπρικα. Ψήστε στο γκριλ ένα κιλό φτερούγες με αλάτι και μόλις είναι έτοιμες περιχύστε με τη σάλτσα. Θα γλύφετε τα δάκτυλα σας!
Ενα γλυκάκι που λατρεύουν οι κόρες μου και το φτιάχνουμε μαζί είναι μάφιν μπανάνας με σοκολάτα. Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα, δεν περιέχουν βούτυρο, έχουν λιγότερη ζάχαρη από τα έτοιμα του εμπορίου και είναι ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε τις μπανάνες που έχουν μαυρίσει.
Αυτή είναι και η συνταγή που θα σας δώσω σήμερα. Κάντε λίγο χώρο στη κουζίνα, φορέστε στο παιδί σας μια ποδιά και δώστε του μια κουτάλα!
 Μάφιν μπανάνας με σοκολάτα και βρώμη
Υλικά για  20 περίπου μαφιν
4 ώριμες μπανάνες
3 αβγά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κουπα ζάχαρη, λευκή ή καστανή
2/3 κούπας ηλιέλαιο
1/3 κούπας νερό
1 σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 κουταλιά σούπας baking powder
1 πρέζα αλατι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής 
Προθερμαινουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε τις φόρμες για μαφιν.
Σε ένα μεγάλο μπολ τα παιδιά καθαρίζουν τις μπανάνες και τις πολτοποιούν ελαφρά με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα παιδιά ανακατεύουν μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Το μείγμα πρέπει να είναι πηχτό αλλά ρευστό.
Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό.
Προσεκτικά μοιράστε το μείγμα  μέχρι τα 2/3 του ύψους της φόρμας.
Ψήνουμε τα μαφιν για 18 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και το σπίτι θα μοσχομυρίσει.
Καλή επιτυχία!
Ο Γιώργος Γεράρδος θα σας περιμένει σε λίγες μέρες στο μεξικάνικο εστιατόριό του El BURRO tacos y tequila    στο Κουκάκι, Δημητρακοπουλου 102, τηλέφωνο: 21 0922 1614