Μασταλγία: η αντιμετώπιση ενός φυσιολογικού συμπτώματος

Δημοσιεύθηκε στις

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το 60% με 80% των γυναικών καταφεύγει στο γυναικολόγο εξαιτίας της μασταλγίας, ένα σύμπτωμα που μπορεί να εμφανίζεται σε κάθε ηλικία.

Η μασταλγία διαχωρίζεται σε κυκλική και μη κυκλική. Η κυκλική μασταλγία αφορά γυναίκες 30 -50 ετών, εμφανίζεται μετά την ωορρηξία, γίνεται εντονότερη λίγες μέρες πριν την περίοδο και υποχωρεί με την έναρξή της. Η ένταση του πόνου χαρακτηρίζεται από αίσθημα τάσης και ευαισθησία στην πίεση και στους δύο μαστούς.


Η μη κυκλική μασταλγία αφορά κυρίως γυναίκες άνω των 40 ετών ή μετά την εμμηνόπαυση, με πόνο ο οποίος εντοπίζεται πιο συγκεκριμένα και περιγράφεται ως αίσθηση καύσου ή δυσφορία, και είναι άλλοτε συνεχής ή πόνος που φεύγει και επιστρέφει. Αν και σπάνια κρύβει κάτι σοβαρό, η μασταλγία επηρεάζει τις γυναίκες σε πολλούς τομείς, όπως στη σεξουαλική δραστηριότητα, στην άθληση, στον ύπνο, στη διάθεση καθώς και στην κοινωνική τους ζωή.

Παλαιότερα, η θεραπεία ήταν κυρίως συντηρητική με παυσίπονα, τροποποίηση της διατροφής και θερμά ή και ψυχρά επιθέματα. Σήμερα, η ITF Hellas στοχεύοντας στην άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση της μασταλγίας, δημιούργησε το Eumastos® ένα καινοτόμο συμπλήρωμα διατροφής.

Το Eumastos® είναι ένα εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής, ειδικά σχεδιασμένο για την ανακούφιση από την υπερβολική ευαισθησία & δυσφορία του μαστού, του αισθήματος «βάρους» ή και καύσου.

Το Eumastos® ανακουφίζει άμεσα από την κυκλική και μη-κυκλική μασταλγία, καθώς περιέχει εκχύλισμα Boswellia serrata, το οποίο έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ προσφέρει αναλγητική δράση, ανακουφίζοντας άμεσα την ασθενή.

Το Eumastos περιέχει βεταΐνη, η οποία μειώνει τη φλεγμονή και τα επίπεδα ομοκυστεΐνης. Επιπλέον, η μυοϊνοσιτόλη που περιέχει, ρυθμίζει το ορμονικό και μεταβολικό προφίλ των γυναικών. Ακόμη, το Eumastos® συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που προκύπτουν από τις ινώδεις κύστες και τα αδενώματα του μαστού. Μασταλγία: η αντιμετώπιση ενός φυσιολογικού συμπτώματος