Η Ελένη Πετρουλάκη μιλά ανοιχτά για την εμμηνόπαυση στα 47 της και τα «παραπανίσια» κιλά (pic)

Δημοσιεύθηκε στις

«Εμμηνόπαυση» λέξη ταμπού. Κάποτε η κοινωνία θεωρούσε ότι η γυναίκα μετά τα 40 της οφείλει να έχει άλλους «ρόλους» και ιδιότητες, αλλά όχι αυτό της σεξουαλικότητας. Ευτυχώς για όλες εμάς, διάσημες γυναίκες μιλούν και υπερτονίζουν ότι με το «τέλος της περιόδου» δεν τελειώνει η ζωή μιας γυναίκας.

Η ηλικία παίρνει τη διάσταση του απλού αριθμού, η γυναικεία σεξουαλικότητα σε κάθε ηλικία δεν θεωρείται ταμπού και η λέξη «εμμηνόπαυση» δεν είναι πια απαγορευμένη. Έτσι οι διάσημες γυναίκες μπορούν πλέον να μιλούν για την εμμηνόπαυση και πώς τη βιώνουν.


Η Ελένη Πετρουλάκη μίλησε για το ευαίσθητο αυτό θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες, και δεν δίστασε να να αποκαλύψει ότι και η ίδια, μπήκε στην εμμηνόπαυση πριν από τέσσερα χρόνια, δηλαδή όταν ήταν 47 ετών, ωστόσο κατάφερε να μην πάρει κιλά καθώς έκανε γυμναστική και διατροφή.

Η ανάρτηση της Ελένης Πετρουλάκη

«Μπήκα στην εμμηνόπαυση, θα πάρω κιλά;
Μια ερώτηση που μου κάνουν όλες οι γυναίκες που αισθάνονται τα πρώτα συμπτώματα!
Οι ορμονικές αλλαγές όπως συμβαίνει σε όλες τις χρονικές περιόδους, έτσι και στην εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους.
Εάν ομως ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξουμε ένα πρόγραμμα άσκησης δεν θα έχουμε αλλαγές στο βάρος μας και θα αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά !
Εγώ μπήκα στην εμμηνόπαυση ακριβώς πριν 4 χρόνια !
Πέρασα από όλα αυτά τα συμπτώματα ….εφιδρώσεις, εξάψεις, πρηξίματα, φουσκώματα… αλλά ευτυχώς κατάφερα να παραμείνω δυνατή και να μην πέσω ψυχολογικά γιατί και ήξερα τι πρέπει να κάνω (διατροφή - άσκηση ) αλλά και γιατί είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν ήθελα να πάρω ούτε ορμόνες ούτε αντικαταθλιπτικά (ούτε τίποτα από όλα όσα άκουγα κατά καιρούς να παίρνουν άλλες γυναίκες και να αυξάνεται το βάρος χωρίς να το καταλάβουν) και πάντα σκεφτόμουν ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη γη!
Ακόμα μια ορμονική αλλαγή όπως η εφηβεία και η εγκυμοσύνη!
Τι να κάνουμε;
Να παραδώσουμε τα όπλα;
Όχι δεν θα σας αφήσω!
Έχω πάρει master πλέον
Με αγάπη
Ελένη», έγραψε στο μήνυμα της η Ελένη Πετρουλάκη.