Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε γιατί δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για τις βασικές μεταρρυθμίσεις στην παιδική προστασία μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Παράλληλα, εξήγησε γιατί δεν ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου, μαζί με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Παράλληλα ζήτησε από τους γονείς να κάνουν υπομονή δύο εβδομάδες.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε στις δύο βασικές μεταρρυθμίσεις που έρχονται στην παιδική προστασία. Η πρώτη αφορά στο ότι, «οποιοσδήποτε έχει καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας δεν θα μπορεί να εργάζεται από εδώ και στο εξής σε όποια δομή έχει να κάνει με την παιδική προστασία». Δεύτερον, «ορίζεται υπεύθυνος για συζήτηση με τα παιδιά και τις οικογένειές τους μέσα στις δομές παιδικής προστασίας».


Σχετικά με το ζήτημα του μη ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών, ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα της Επιτροπής

«Αν επέλεγα, θα επέλεγα να μην υπάρχει πανδημία, όμως η κυβέρνηση έχει επιλέξει να έχει τον πρώτο λόγο η Επιτροπή», είπε και εξήγησε το σκεπτικό των Λοιμωξιολόγων σχετικά με το ότι, «οι μεταλλάξεις είναι τέτοιες που δεν προστατεύονται τα παιδιά των βρεφονηπιακών. Δεν μπορείς να βάλεις μάσκα σε ένα μωρό 6 μηνών. Δεν μπορούμε να τους κάνουμε τεστ. Οι μεταλλάξεις μεταφέρονται από τα παιδιά. Η Επιτροπή ζήτησε υπομονή δύο εβδομάδων», είπε και εξήγησε πως οι δύο αυτές εβδομάδες είναι ώστε, «να δουν σε αυτήν την περίοδο κατά πόσο έχει διεισδύσει ο ιός στην κοινωνία, δεδομένων του ανοίγματος των σχολείων και του λιανεμπορίου».

Λίγο αργότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους. «Πρότασή μας είναι να ανοίξουν στις 24 Μαΐου αν ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία δεν είναι μεγάλος» σημείωσε. «Θα δώσουμε την ελευθερία σε όσους Σταθμούς το επιθυμούν να παρατείνουν τη λειτουργία τους και μετά το τέλος Ιουλίου» πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου, «Οι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν ακόμη λίγη υπομονή. Δεν είμαστε σε σημείο να πούμε ότι δεν θα ανοίξουν καθόλου. Χρειάζονται ακόμη δύο εβδομάδες».