Έρρικα Πρεζεράκου: Ξέσπασε σε λυγμούς για τη μάχη της μικρής Αναστασίας με τον καρκίνο

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Για όλους μας το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας. Για την Έρρικα Πρεζεράκου ήταν ακόμα χειρότερη, καθώς το καλοκαίρι είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το χέρι της, ενώ λίγους μήνες αργότερα μάθαινε πως η ανιψιά της, η 7χρονη Αναστασία πάσχει από μια επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο (dipg).

Μιλώντας, στην εκπομπή Tik Talk για τη μάχη της ανιψιάς της στο Χιούστον, η πρωταθλήτρια δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς.


«Νιώθω ότι είναι τόσο δύσκολο να πεις σε έναν γονιό, που έχει ένα παιδί 7 χρονών, πως το παιδί του δεν θα υπάρχει σε έξι μήνες! Εγώ δεν παιδιά αλλά μπορώ να αισθανθώ πολύ έναν γονιό που έχει μεγαλώσει, έχει συνδεθεί, έχει δημιουργήσει ένα παιδί. Ξαφνικά του λες πως σε έξι μήνες δεν θα υπάρχει αυτό» είπε μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα από τα μάτια της.

«Είναι πάρα πολύ βάρβαρο και σκληρό αυτό το πράγμα. Η αδελφή μου έχει ένα παιδί, το οποίο και αυτό γεννήθηκε από θαύμα με έναν τρόπο. Είναι πραγματικά μαχήτρια, είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που περνάει. Δεν είναι εύκολο καθόλου» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η Έρρικα Πρεζεράκου.

Και όπως είπε έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στον Θεό. «Είναι δύσκολα, έχει να κάνει με κάτι πολύ επικίνδυνο…Μόνο ο Θεός ξέρει… Τουλάχιστον μέσα από την προσευχή νιώθω ότι κάτι γίνεται εκεί και κάπως νιώθω ότι μπορούν να την βοηθήσει στην ψυχή της».

Έρρικα Πρεζεράκου: Ξέσπασε σε λυγμούς για τη μάχη της μικρής Αναστασίας με τον καρκίνο

Η Έρρικα Πρεζεράκου δεν έκρυψε τη συγκίνησή της και για την αγάπη που εισέπραξε από τον κόσμο, ο οποίος βοήθησε να συγκεντρωθεί το ποσό ώστε η μικρή της ανιψιά, να μπορέσει να ταξιδέψει στο Χιούστον και να υποβληθεί σε θεραπεία. Ευχαρίστησε θερμά όλους του πολίτες και όπως είπε απαντά σε όλα τα μηνύματα που της στέλνουν και τους νιώθει "οικογένεια", για αυτό και σε τακτά διαστήματα τους ενημερώνει για την κατάστασή της.

"Καταρρέουμε..."

Οι τελευταίες ημέρες είναι πολύ δύσκολες για την Αναστασία και την οικογένειά της. Μάλιστα η μητέρα της έγραψε ένα σπαρακτικό μήνυμα, όπου ζητούσε την ψυχολογική στήριξη από τον κόσμο.

"4 χρόνια πριν είχαμε με την Αναστασια και τον Ηλία την υπέροχη στιγμή να διδάξουμε στο φεστιβάλ της Κουνταλινι , όλοι μαζί σαν οικογένεια ,αφού άλλωστε ποτέ δεν αποχωριστήκαμε ο ένας τον άλλον.
Σήμερα πάλι όλοι μαζί στην κλινική βιώνουμε την πιο δύσκολη εμπειρία που μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος.
Δώστε μας κουράγιο παιδιά , καταρρεουμε...." έγραψε χαρακτηριστικά.