Ελένη Πετρουλάκη: Στην εμμηνόπαυση μια γυναίκα αν δεν κάνει κάτι, 10 κιλά θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς

Δημοσιεύθηκε στις

Για ένα θέμα συνήθως ταμπού, την εμμηνόπαυση, μίλησε η Ελένη Πετρουλάκη. Η γνωστή fitness trainer, λόγω εμπειρίας, τόνισε πως οι γυναίκες θα πρέπει να προσέξουν αν δεν θέλουν να δουν, την εικόνα τους να αλλάζει.

Η ίδια παραδέχτηκε, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ζυγαριά της και πως έχει ανασφάλειες με την εικόνα της, όπως όλοι.


«Όλοι έχουμε ανασφάλειες, αλλά το θέμα είναι να τις αντιληφθούμε και να «δουλέψουμε» πάνω σε αυτές. Δεν έχω καμία σχέση με την ζυγαριά μου. Ο καλύτερος μετρητής μου είναι το πιο στενό μου τζιν. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχω εμμονές, απολαμβάνω τη ζωή και αυτό που τρώω», είπε αρχικά η Ελένη Πετρουλάκη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της εμμηνόπαυσης.

«Είναι ταμπού ακόμα για πολλές γυναίκες το θέμα της εμμηνόπαυσης. Στην περίοδο της εμμηνόπαυσης μια γυναίκα αν δεν κάνει κάτι, 10 κιλά θα τα πάρει έτσι κι αλλιώς. Και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Πρέπει να απευθύνουμε σε ειδικό να μας φτιάξει το πλάνο διατροφής που μας ταιριάζει και παράλληλα χρειάζεται και ένα ειδικό πρόγραμμα άσκησης.

Η γυναίκα όταν αρχίζει η κλιμακτήριος και μπαίνει στην εμμηνόπαυση, δε μπορεί να κάνει έντονη άσκηση. Μπορεί να κάνει σε καθημερινή βάση, το πολύ μισή ώρα με 40 λεπτά. Όχι παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά η Ελένη Πετρουλάκη.