Αποσωληνώθηκε το 4 μηνών βρέφος που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ευχάριστα  είναι τα νέα για την υγεία του 4 μηνών βρέφους από την Κυπαρισσία που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του και νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού παρουσίασε βελτίωση και σήμερα αποσωληνώθηκε. Αύριο αν όλα πάνε καλά ενδέχεται να βγει από την εντατική και να μεταφερθεί σε απλό θάλαμο.


Υπενθυμίζεται ότι ο 20χρονος πατέρας του παιδιού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Θα καταβάλει εγγύηση 2.000 ευρώ και δύο φορές το μήνα θα πρέπει να παρουσιάζεται στο ΑΤ της περιοχής του.

Επιπλέον, δεν θα μπορεί να δει το βρέφος μέχρι την δίκη.

Σοκάρουν τα ευρήματα από τις εξετάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξετάσεις που υποβλήθηκε το μωρό, αιματολογικές αξονική τομογραφία εγκεφάλου, θώρακος και κοιλίας, καθώς η οφθαλμολογική εξέταση, έδειξαν σύμφωνα με τους γιατρούς πως το παιδί είχε κακοποιηθεί.

Χαρακτηριστικά τα μάτια του είχαν πολλαπλές κηλιδώσεις αιμορραγίες, ενώ από την αξονική, διαπιστώθηκε εκτεταμένο υποσκληρίδιο αιμάτωμα στο δρέπανο και αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο καθώς και υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιάς μετωπιαίας χώρας. Επίσης διαπιστώθηκε κάταγμα 3ου και 4ου πλευρού στα αριστερά.

Ο πατέρα αρνήθηκε ότι το χτύπησε

Ο πατέρας αρχικά υποστήριξε ότι το παιδί έπεσε από τον καναπέ, ωστόσο στη συνέχεια δήλωσε στις Αρχές, ότι το ταρακούνησε καθώς δεν σταματούσε να κλαίει: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του μωρού. Ενώ βρισκόμουν μόνος με το μωρό και αφού το είχα ταΐσει, εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς τουλάχιστον για ένα τέταρτο. Δεν ήξερα τι να κάνω, το σήκωσα, το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακούνησα όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσει».

Αρνήθηκε ωστόσο ότι το κακοποίησε βάναυσα.