Ανεμοδαρμένα ύψη: Μια καταδικασμένη ιστορία αγάπης την οποία διάβασαν και αγάπησαν γενιές και γενιές

Δημοσιεύθηκε στις | Τελευταία Ενημέρωση

Ανεμοδαρμένα ύψη: Μια καταδικασμένη ιστορία αγάπης την οποία διάβασαν και αγάπησαν γενιές και γενιές. Σε διασκευή από τη βραβευμένη συγγραφέα και μεταφράστρια Αργυρώ Πιπίνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Αν όλα χάνονταν κι αυτός έμενε, θα συνέχιζα να υπάρχω. Κι αν όλα έμεναν κι αυτός χανόταν, το σύμπαν θα ήταν για μένα τόπος ξένος και φοβερός. Δεν θα ’χα θέση εκεί. Είναι πάντα μέσα στον νου μου», λέει η Κάθριν καθορίζοντας τα απεριόριστα όρια της αγάπης. Η Κάθριν και ο Χήθκλιφ – μια αγάπη πέρα από κοινωνικές συμβάσεις, πέρα από τον θάνατο. Και γύρω τους ο χορός των άλλων ηρώων, που τις ζωές τους παρασέρνει η καταιγίδα.


Το μυθιστόρημα της Έμιλυ Μπροντέ – το έγραψε όταν ήταν μόλις είκοσι επτά ετών –, ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, έχει γίνει ταινία, μπαλέτο και μιούζικαλ, έχει ανεβεί στο θέατρο, έχει μεταδοθεί από το ραδιόφωνο, έχει εμπνεύσει τραγούδια, το έχουν διαβάσει και το έχουν αγαπήσει εκατομμύρια αναγνώστες κάθε ηλικίας. Γράφτηκε πριν από 176 χρόνια, η μεγαλοσύνη του όμως ακόμα και σήμερα συγκινεί, μαγεύει και αφορά όλους τους αναγνώστες, νεαρούς και ενήλικες.

Ανεμοδαρμένα ύψη: Μια καταδικασμένη ιστορία αγάπης την οποία διάβασαν και αγάπησαν γενιές και γενιές

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς

H Αργυρώ Πιπίνη είναι συγγραφέας και μεταφράστρια. Έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και θέατρο. Αγαπάει τα βιβλία, ζει για τα βιβλία, αλλά και από τα βιβλία. Μεταφράζει λογοτεχνία, κείμενα για το θέατρο, παιδικά βιβλία. Οργανώνει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και προγράμματα για παιδιά και ενήλικες σε συνεργασία με πανεπιστήμια και διάφορους φορείς. Έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου (Μελάκ, μόνος - εκδ. Καλειδοσκόπιο), με το βραβείο της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι... εκδ. Πατάκη), έχει αναγραφεί στους τιμητικούς πίνακες της ΙΒΒΥ και έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης (Το δικό τους ταξίδι και Μελάκ, μόνος). Πολλά βιβλία της έχουν βρεθεί στις βραχείες λίστες των Κρατικών, καθώς και πολλών ακόμα βραβείων και τέσσερα απ’ αυτά έχουν συμπεριληφθεί στα White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου (Το δικό τους ταξίδι, Μελάκ, μόνος, Μικρά Γατικά - Περικλής και Ασπασία, Όταν ο ήλιος πάει για ύπνο, Ζάζα). Το 2022 ήταν υποψήφια για ένα από μεγαλύτερα παγκοσμίως βραβεία για παιδιά το Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA). Το site της www.argyropipini.com είναι υπό διαμόρφωση.

Emily Bronte: Η Έμιλι Μπροντέ γεννήθηκε το 1818 στο Θόρντον του Γιορκσάιρ. Πατέρας της ήταν ο κληρικός Πάτρικ Μπροντέ, ιρλανδικής καταγωγής, και μητέρα της η Μαρία Μπράνγουελ, με καταγωγή από την Κορνουάλη, η οποία όμως πέθανε όταν η Έμιλι ήταν μόλις τριών ετών. Η Έμιλι ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Ήδη από τα παιδικά τους χρόνια, η Σάρλοτ, ο Μπράνγουελ, η Έμιλι και η Άννα άρχισαν να γράφουν ιστορίες που εκτυλίσσονταν στο φανταστικό βασίλειο της Άνγκρια. Όταν η Έμιλι έκλεισε τα δεκαεπτά της χρόνια, ο πατέρας της την έστειλε στη Σχολή Ρόου Χεντ με σκοπό να γίνει δασκάλα, όμως πολύ σύντομα επέστρεψε στο σπίτι της, στη μοναχική ελευθερία της, στα βιβλία και στις μπαλάντες που αγαπούσε να διαβάζει και στις περιπλανήσεις της στους χερσότοπους του Γιορκσάιρ. Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη είναι το μοναδικό σωζόμενο μυθιστόρημά της, που εκδόθηκε στο τέλος του 1847. Η Έμιλι Μπροντέ πέθανε από φυματίωση σε ηλικία τριάντα ετών, στις 19 Δεκεμβρίου του 1848.