5 συμβουλές για το οικογενειακό ταξίδι με αεροπλάνο στη διάρκεια των γιορτών!

Δημοσιεύθηκε στις

Από τη Μαρία Ροδίτη

Αποφασίσατε φέτος τα Χριστούγεννα να ταξιδέψετε με αεροπλάνο μαζί με τα παιδιά σας για πρώτη φορά; Για να μην ταλαιπωρηθείτε και ταλαιπωρείτε και τα παιδάκια σας, γιατί ως γνωστόν τέτοιες μέρες επικρατεί το χάος σε αεροδρόμια, τρένα και κάθε είδους μέσων μεταφοράς, εμείς στο all4mama σας δίνουμε τα 5 πιο χρήσιμα tips για ένα ξεκούραστο, εναέριο ταξίδι!


 

Κάνετε check-in λίγες μέρες νωρίτερα

 

5 συμβουλές για το οικογενειακό ταξίδι με αεροπλάνο στη διάρκεια των γιορτών!

 

Φυσικά γνωρίζετε ότι θα πρέπει να φτάσετε περίπου δύο ώρες πριν την πτήση σας στο αεροδρόμιο για τους απαραίτητους ελέγχους. Ακόμα κι αν συμβεί αυτό, τι γίνεται αν συναντήσετε μπροστά σας μια τεράστια ουρά από κόσμο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο ακριβώς για τον ίδιο λόγο με εσάς!; Μην τρομάζετε. Σας έχουμε τη λύση. Μπορείτε να κάνετε το απαραίτητο check-in λίγες μέρες πριν το προγραμματισμένο ταξίδι σας, κάτι το οποίο διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά. Έτσι, θα χρειαστεί να φτάσετε στο αεροδρόμιο λίγη ώρα πριν την πτήση σας και το κυριότερο… θα γλιτώσετε την αναμονή και το κυνηγητό με τα παιδιά σας.

Φροντίστε για την ταξιδιωτική ασφάλιση

Οι πολύ πρωινές πτήσεις μπορεί να σας λύσουν τα χέρια μιας και τέτοιες ώρες δεν υπάρχει συμφόρηση στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο οργανωμένοι ταξιδιώτες μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με έναν αστάθμητο παράγοντα: τον καιρό! Γι’ αυτό σας προτείνουμε να φροντίσετε για ταξιδιωτική ασφάλιση της οικογένειάς σας, ώστε να «προστατευθείτε» αν ακυρωθεί η προγραμματισμένη πτήση σας λόγω κακοκαιρίας!

Επιβιβαστείτε (κυριολεκτικά) το τελευταίο λεπτό

 

5 συμβουλές για το οικογενειακό ταξίδι με αεροπλάνο στη διάρκεια των γιορτών!

 

Ο Άγιος Βασίλης σε λίγες μέρες καταφτάνει και κυριολεκτικά τα παιδιά σας δεν κρατιούνται από τη χαρά τους. Σωστά; Και συνάμα δεν μπορείτε να τα κρατήσετε με ησυχία στις θέσεις τους. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε; Καθίστε το τελευταίο λεπτό στις θέσεις σας. Περάστε όσο λιγότερο χρόνο μπορείτε εκεί. «Ποτέ μην εκμεταλλευτείτε την πρόωρη επιβίβαση! Γιατί θα υποβάλλατε το παιδί σας σε επιπλέον 30 λεπτά ή και περισσότερο μέσα στο αεροπλάνο;», λέει η Genevieve Shaw Brown, travel & lifestyle editor στο ABC News και μαμά τριών παιδιών που ζει στη Νέα Υόρκη. Επιβιβαστείτε, λοιπόν, λίγο πριν την ώρα απογείωσης και όλα θα μοιάζουν πιο καλά και κυρίως ήρεμα!

Χαιρετήστε & καλωσορίστε τους στριμμένους συνεπιβάτες

Εάν έχετε «πετάξει» κι άλλες φορές με τα παιδιά σας, ίσως θα έχετε συναντήσει ανθρώπους που… απεχθάνονται τα παιδιά. Επιβάτες, οι οποίοι με το παραμικρό φωνάζουν τις αεροσυνοδούς και διαμαρτύρονται, επειδή πολύ απλά ένα παιδάκι κάθεται δίπλα τους. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία για τους αγενείς ανθρώπους, αλλά μια καλή τακτική είναι να τους δυσκολέψετε τη ζωή δείχνοντας καλοσύνη και να τους συστήσετε τα παιδιά σας με το όνομά τους. Στη συνέχεια, προτρέψτε τους να σας μιλήσουν αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τα παιδιά σας. «Χαμογελάστε», συμβουλεύει η Sarah Gavin, μαμά τεσσάρων παιδιών και υπεύθυνη επικοινωνίας ξενοδοχείου στο Σιατλ. Εναλλακτικά, μπορείτε να δώσετε στους δύστροπους επιβάτες μερικές ωτασπίδες για ένα ήσυχο ταξίδι.

Προσοχή στα εύφλεκτα υλικά

 

5 συμβουλές για το οικογενειακό ταξίδι με αεροπλάνο στη διάρκεια των γιορτών!

 

Ειδικά εσείς μαμάδες, φροντίστε να μην κουβαλάτε στις τσάντες σας κραγιόν, βερνίκια νυχιών ή λακ, γιατί στον έλεγχο του αεροδρομίου θα τα πετάξουν στα σκουπίδια. Επιπλέον, αν ταξιδεύετε και σκέφτεστε να μεταφέρετε αμπαλαρισμένα δώρα για τους αγαπημένους σας, καλό είναι να το σκεφτείτε καλύτερα. Ακόμα κι αν είναι στη βαλίτσα σας τα τυλιγμένα δώρα, στον έλεγχο του αεροδρομίου έχουν το δικαίωμα να τα ανοίξουν για να τα ελέγξουν. Μια λύση είναι να στείλετε τα δώρα λίγες μέρες πριν το προγραμματισμένο ταξίδι σας. Εναλλακτικά, πάρτε τα μαζί σας και τυλίξτε τα μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.

 

Μάθετε εδώ 4 μυστικά για να διδάξετε την ευγνωμοσύνη στα παιδιά σας τα Χριστούγεννα!

 

 

tags:

tags: